Θεσσαλονίκη: Είχαν 300 αστυνομικούς επιτόπου αλλά κανέναν στον Μπουτάρη!

Θεσσαλονίκη: Είχαν 300 αστυνομικούς επιτόπου αλλά κανέναν στον Μπουτάρη!

Νέα ερωτήματα για τις πράξεις και τις παραλείψεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη την ώρα του ξυλοδαρμού του Γιάννη Μπουτάρη το απόγευμα του Σαββάτου δημιουργεί το γεγονός ότι στην πόλη υπήρχαν περισσότεροι από 300 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο σχεδιασμός προέβλεπε τη λήψη αυστηρών μέτρων γύρω από το τουρκικό προξενείο καθώς εκεί εκτιμούσαν οι επιτελείς ότι υπήρχε ο μεγαλύτερος κίνδυνος επεισοδίων κατά τη διάρκεια της συγκέντρωση των Ποντίων.

Την ίδια ώρα, όμως, οι επιτελείς αποφάσισαν ότι δεν συνέτρεχε λόγος για παρουσία ισχυρής δύναμης στη συγκέντρωση της αντιπροσωπείας των ποντιακών σωματείων στην οποία έδωσε το «παρών» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι μολονότι η επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη διήρκησε για αρκετά λεπτά και παρά το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν πάνω από 300 αστυνομικοί επιφορτισμένοι με την επιβολή μέτρων τάξης στο πλαίσιο των ευρύτερων κινητοποιήσεων των ποντιακών σωματείων, εντούτοις δεν έγινε καμία σύλληψη ούτε επ’ αυτοφόρω ούτε τα επόμενα λεπτά μετά τον ξυλοδαρμό των τραμπούκων.

Συνδικαλιστές αστυνομικοί που μίλησαν στο ΘΕΜΑ 104,6 τη Δευτέρα και την Τρίτη υποστήριξαν ότι καλώς οι ελάχιστοι αστυνομικοί που ήταν παρόντες δεν παρενέβησαν και δεν έκαναν καμία σύλληψη γιατί όπως είπε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών «ο ένας ή οι δύο αστυνομικοί δεν πρέπει να τα βάλουν με το μαινόμενο πλήθος δέκα ατόμων».

protothema