Δ. Τσιόδρας: “Νέα Παραμύθια της κυβέρνησης το “ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα”

Δ. Τσιόδρας: “Νέα Παραμύθια της κυβέρνησης το “ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα”

Για νέα παραμύθια της κυβέρνησης με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος  «Ποτάμι». Ο κ. Δημήτρης Τσιόδρας επισημαίνει ότι η χώρα «χρειάζεται ανάπτυξη και όχι νέας παραμύθια. Αλλά ανάπτυξη και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πάνε μαζί».

Η ανακοίνωση του κ Τσιόδρα έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας, αφού με τις τυχοδιωκτικές επιλογές του φόρτωσε στις πλάτες των Ελλήνων άλλο ένα μνημόνιο, βύθισε τη χώρα ξανά σε ύφεση και φόρτωσε κι άλλους φόρους τώρα έχει εφεύρει νέο παραμύθι: έρχεται το τέλος της επιτροπείας και θα μπορούμε να μοιράζουμε.

Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι τον Αύγουστο η Ελλάδα έχει κατορθώσει να δανείζεται με ανεκτά επιτόκια​, ​​​​κάποιου είδους στήριξη​ από την ΕΕ θα χρειαστεί και αυτό θα γίνει με αυστηρούς όρους. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να απαλλαγεί από την επιτροπεία και τον έλεγχο​ και ο έλεγχος αυτός θα έχει πολλαπλές μορφές:

Ό​πως σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, θα συνεχίσουν να ισχύουν οι κανόνες του προληπτικού σκέλους του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η χώρα έχει δεσμευθεί για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2% ως το 2060…Για την Ελλάδα (όπως και για την Ισπανία, Ιρλανδία, Κύπρο και Πορτογαλία) υπάρχει η εποπτεία μετά το πρόγραμμα μέχρι την αποπληρωμή του 75% των δανείων.

​Όσο για το ότι δεν λαμβάνεται «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα», πρόκειται για μια από τις γνωστές κοροϊδίες του κ. Τσίπρα. ​Ή​δη έχει ψηφίσει περικοπές των συντάξεων από τις αρχές του 2019 και μείωση του αφορολόγητου από τις αρχές του 2020.

Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι νέα παραμύθια. Αλλά ανάπτυξη και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πάνε μαζί».