Δ. Τζανακόπουλος: «Δεν είναι αντικειμενικά αναγκαία η περικοπή των συντάξεων»

Δ. Τζανακόπουλος: «Δεν είναι αντικειμενικά αναγκαία η περικοπή των συντάξεων»

 

Στην ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στήριξης και πως αυτή λύνει τα χέρια της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Αντικειμενικά δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων για να πιαστεί πλεόνασμα 3,5%»,  είπε αναφερόμενος στις περαιτέρω περικοπές συντάξεων, ζήτημα η θετική ή αρνητική έκβαση του οποίου έχει αναχθεί σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Σχετικά με το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού που πρόκειται να γίνει με τροπολογία και σταδιακά να επανέλθει στο πρότερο επίπεδο, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να κινηθεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του κατώτατου μισθού». «Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα τονώσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα», υπογράμμισε, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «στόχοι μας η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η αύξηση του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος».

Παράλληλα τόνισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις» και ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση και την ικανότητα για να τις ολοκληρώσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε τέλος κατά της Ν.Δ. λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ν.Δ. πρέπει κάποια στιγμή να καταλήξει στην αντιπολιτευτική της στάση». «Η Ν.Δ. δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι δεν θα είμαστε υπό τη διαδικασία της μνημονιακής επιτροπείας», τόνισε και πρόσθεσε πως «οι διαχωριστικές γραμμές με τη Ν.Δ. γίνονται όλο και πιο σαφείς. Εμείς υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου».

Όσον αφορά τον φημολογούμενο ανασχηματισμό, ο κ. Τζανακόπουλος  απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες, παραπέμποντας στον πρωθυπουργό