Δ. Καλαμαριάς: Εκδηλώσεις και δράσεις στα Σπιτάκια της Πλατείας

Δ. Καλαμαριάς: Εκδηλώσεις και δράσεις στα Σπιτάκια της Πλατείας

Το πνεύμα των ημερών συνεχίζει να ζωντανεύει κάθε βράδυ στην χριστουγεννιάτικη πλατεία της Καλαμαριάς μέσα από το φως, τα στολίδια και το παραμυθένιο χωριό που είναι στημένο εδώ.

Οι μικροί επισκέπτες, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, μπορούν να περιπλανιούνται όλο τον καιρό στο μαγικό χωριό, στο «Σπίτι του Αι Βασίλη», στο «Σπίτι των ξωτικών» και στο «Ζαχαρόσπιτο», να παρακολουθούν καλλιτεχνικά δρώμενα και να συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να ψυχαγωγήσουν, να εκπαιδεύσουν και να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά, πάντα με γνώμονα την ασφαλή παραμονή τους στο χώρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Κυριακή- παραμονή Χριστουγέννων 24/12 11:00 – 15:00

Στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία θα δοθεί Συναυλία παραδοσιακής μουσικής από το συγκρότημα χάλκινων πνευστών «Μακεδονική Φανφάρα» με την Κατερίνα Δούκα

13:00 Συναυλίες με τίτλο “Χριστούγεννα στον πεζόδρομο” της οδού Κομνηνών.

Συμμετέχουν:

• Το τετραμελές σχήμα που αποτελείται από τους: Χρήστο Δανά (βιολί) Μελίνα Μπιτζίδου (σαντούρι-φωνή), Νίκο Βαρελά (κρουστά) και Μιχάλη Αναστασίου (λαούτο-φωνή)

• Οι «Lift up» με τους: Αλέσιο Κοντοδήμο (φωνή), Ανδρέα Μαρκάτη (πλήκτρα), Γιώργο Βασίλα (κιθάρα)

Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη τα παιδιά θα ετοιμάσουν χάρτινα ζωάκια με την Λίλη Σταμπουλή, στο Ζαχαρόσπιτο θα φτιάξουν χιονισμένο κορμό με σοκολάτα και άχνη με την παιδαγωγό Όλγα Μαρία Παπαγεωργίου, και στο Σπίτι των Ξωτικών θα κατασκευάσουν πολικές αρκουδίτσες για το γιορτινό τραπέζι, με το καλλιτεχνικό εργαστήριο “Ο Μυστικός κήπος της Νέλλης”

Δευτέρα 25/12 Ανήμερα Χριστουγέννων 11:00 – 15:00

Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη τα παιδιά με την καθοδήγηση της παιδαγωγού Χριστίνας Μόκα, θα φτιάξουν κορνίζες για να τοποθετήσουν μέσα τις αγαπημένες τους φωτογραφίες που θα αποθανατίσουν από τις μέρες των γιορτών, στο Ζαχαρόσπιτο θα παρασκευάσουν χριστουγεννιάτικο κέικ με πραλίνα φουντουκιού και στο Σπίτι των Ξωτικών θα ετοιμάσουν εορταστικές πινιάτες με την εικαστικό Σταυριανή Κωτούλα.

Την ίδια μέρα το απόγευμα 17:00 – 21:00

Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη θα ετοιμάζουμε το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη με την παιδαγωγό Μαρία Μιστιλίδου, στο Ζαχαρόσπιτο θα φτιάξουν γεμιστά σοκολατάκια και στο Σπίτι των Ξωτικών θα φτιάξουν Χριστουγεννιάτικα δεντράκια με ύφασμα με το καλλιτεχνικό εργαστήριο “Ο Μυστικός κήπος της Νέλλης”.

Τρίτη 26/12- δεύτερη μέρα Χριστουγέννων 11:00 – 15:00

Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τη βαλίτσα των ονείρων τους με μικτή τεχνική κολλάζ εμπνεόμενοι από τους πίνακες του ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη, με την επιμέλεια του Εργαστηρίου Εικαστικών Τεχνών ART FACTORY.Στο Ζαχαρόσπιτο θα ετοιμάσουν φανταστικές τούρτες, με την παιδαγωγό Όλγα Μαρία Παπαγεωργίου και στο Σπίτι των Ξωτικών θα φτιάξουν τον Ρούντολφ το ελαφάκι, με το καλλιτεχνικό εργαστήριο “Ο Μυστικός κήπος της Νέλλης”.

Την ίδια μέρα το απόγευμα 17:00 – 21:00 το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

18:00 στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη θα δοθεί μια διαδραστική παράσταση κουκλοθεάτρου με τίτλο «Τα μαγικά Χριστούγεννα», με κούκλες μάπετ από την ομάδα κουκλοθεάτρου ΤΙΚ ΝΙΚ (Κοιν. Σ.Επ. ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ). Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη θα ζωγραφίσουν τις ευχές τους σε μικρά καδράκια, στο Ζαχαρόσπιτο θα φτιάξουν κρέπες με την αγαπημένη τους γλυκιά γέμιση, με την παιδαγωγό Όλγα Μαρία Παπαγεωργίου και στο Σπίτι των Ξωτικών θα ετοιμάσουν κάρτες με την τεχνική του ψηφιδωτού, με την καθοδήγηση της Ευαγγελίας Πούλιου.