Δ. Θεσσαλονίκης: Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η αξιοποίηση του πρώην «Maison Crystal»

Δ. Θεσσαλονίκης: Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η αξιοποίηση του πρώην «Maison Crystal»

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά την αξιοποίηση του πρώην “Maison Crystal” ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά τη φωτιά που ξέσπασε τον περασμένο Ιανουάριο στους χώρους του κτιρίου.

Η διοίκηση του δήμου πρόκειται να εκμισθώσει τον χώρο με πλειοδοτικό διαγωνισμό, για να λειτουργήσει εκ νέου ως αναψυκτήριο, ενώ σύμφωνα με το σχέδιο της δημοτικής αρχής, προβλέπεται και η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων τόσο στο περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, όσο και στα τέσσερα περίπτερα στη Νέα Παραλία. Να σημειωθεί πως ο δήμος πρόκειται να διεξάγει διαγωνισμό για την εκμίσθωση των περιπτέρων αυτών.

Την ερχόμενη Δευτέρα μάλιστα πρόκειτα να τεθεί προς ψήφιση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κανονισμός διάθεσης κοινοχρήστου χώρου στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην Interni καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο των περιπτέρων στη Νέα Παραλία. Από τα οκτώ γυάλινα περίπτερα θα εκμισθωθούν τα έξι και στα τέσσερα θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα.

Να υπενθυμιστεί πως τα τελευταία χρόνια το κτίριο, ιδιοκτησίας του δήμου Θεσσαλονίκης, είχε εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα άστεγοι να βρίσκουν καταφύγιο στο εσωτερικό του.