Δ. Βίτσας: «Ευπρόσδεκτος κάθε έλεγχος για τα κονδύλια στο προσφυγικό»

Δ. Βίτσας: «Ευπρόσδεκτος κάθε έλεγχος για τα κονδύλια στο προσφυγικό»

Κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος» τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικός Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, μετά την παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με αφορμή καταγγελίες, συνεντεύξεις και δημοσιεύματα για κακοδιαχείριση και διασπάθιση στα κονδύλια για το προσφυγικό.

Σχολιάζοντας γερμανικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σκάνδαλα σχετικά με την σίτιση, ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «όλες οι σχετικές συμβάσες, τις οποίες κάνει συνήθως ο στρατός το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι αναρτημένες».

Όπως είπε τις πρώτες συμβάσεις, όταν είχε γίνει ερώτηση στην Βουλή, τις είχε καταθέσει, ήταν περίπου τρεις τόμοι και συγχρόνως είπε «έχω δώσει σε όλες τις δυνάμεις και στην δημοσιότητα, τα χρήματα που έχουν δώσει οι επιτροπές της Κομισιόν και για ποια δράση τις έχουν δώσει».

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα είτε σε επίπεδο κυβέρνησης είτε σε επίπεδο υπουργείων, είτε σε ατομικό επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας και υπογράμμισε ότι ο προκαταρκτικός έλεγχος αφορά όλα τα κονδύλια και όχι μόνο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.