Δύο αγνοούμενοι στην Εύβοια από το πέρασμα του Ζορμπά – Πληροφορίες για άλλους δύο

Δύο αγνοούμενοι στην Εύβοια από το πέρασμα του Ζορμπά – Πληροφορίες για άλλους δύο

Δύο ηλικιωμένοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα νερά αγνοούνται ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για άλλους δύο, από το πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά από την Εύβοια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η πυροσβεστική αναζητά ζευγάρι ηλικιωμένων, που αγνοείται ανάμεσα στο Μαντούδι και το Μετόχι. Επιπλέον, πληροφορίες του Alpha αναφέρουν ότι ένας άνδρας αγνοείται στην ίδια περιοχή, καθώς παρασύρθηκε το όχημά του από το οποίο πρόλαβε να βγει η συνοδηγός. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αγνοείται μια γυναίκα στη Σκιάθο.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα, ο οποίος τόνισε ότι αν δεν είχε διακοπεί η κυκλοφορία στον Θεολόγο και τη Μαλεσίνα, θα μιλούσαμε για νέα Μάνδρα!

 

 

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα Ζορμπά από τη Φθιώτιδα και την Εύβοια, με τις περιοχές να μετρούν σήμερα τις πληγές τους και την πυροσβεστική να κάνει αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό ηλικιωμένου ζευγαριού που αγνοείται ανάμεσα στο Μαντούδι και το Μετόχι.

Ο ποταμός Κηρέας κατέβασε πολύ νερό και μετά τις δύο το πρωί, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους κατοίκους στο Μαντούδι της Εύβοιας. Το σημείο όπου βρίσκεται το γυμναστήριο μετατράπηκε σε λίμνη, σπίτια πλημμύρισαν ενώ οι πανικοβλημένοι κάτοικοι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να προστατευτούν.

Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου δεν είναι εφικτή ενώ μέσα στη νύχτα πλημμύρισε ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Λίγη ώρα αργότερα, αντιμέτωποι με πλημμύρες βρέθηκαν και οι κάτοικοι στο Προκόπι, με το ποτάμι να περνάει μέσα από τους δρόμους και τα σπίτια.

Στις 4 το πρωί κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο όχημα επέβαιναν δύο άνθρωποι.

 

 

Συναγερμός σήμανε μετά τα μεσάνυχτα και στο νότιο άκρο της Φθιώτιδας και πιο συγκεκριμένα σε Άγιο Κωνσταντίνο και Αταλάντη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, πλημμύρισαν αρκετά καταστήματα ενώ οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αρκετές αντλήσεις υδάτων. «Θύμα» του μεσογειακού κυκλώνα είναι και ο Θεολόγος, καθώς σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας: «Το πρόβλημα εντοπίζεται στον άξονα Αγία Άννα-Προκόπι-Μαντούδι και περνά απέναντι σε Μαλεσίνα και Θεολόγο».

«Αν δεν είχαμε προλάβει να κόψουμε την κυκλοφορία των ΙΧ στην περιοχή του Θεολόγου και τις Μαλεσίνας νωρίς τα ξημερώματα, σήμερα θα μιλούσαμε για νέα Μάντρα καθώς όσοι είχαν τουριστικές κατοικίες στην περιοχή προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να περάσουν μέσα από τα νερά για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει με τα σπίτια τους» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο κ. Καρακάντζας ανέφερε, επίσης, ότι στον Θεολόγο το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο και πως «η θάλασσα έχει γίνει ουσιαστικά ένα με τον οικισμό». Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας, που παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκκλήσεις για εγκλωβισμένα οχήματα με ανθρώπους πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές ήταν διαρκείς μέσα στη νύχτα στην περιοχή του Θεολόγου και σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκαν η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πυροσβέστες, εκτός από αντλήσεις που χρειάστηκαν να κάνουν μέσα στη νύχτα, ανταποκρίθηκαν και σε κλήσεις για εγκλωβισμένα οχήματα μέσα στα οποία βρίσκονταν άνθρωποι.