Δυο νέοι θεματικοί κύκλοι στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης

Δυο νέοι θεματικοί κύκλοι στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με δύο νέους θεματικούς κύκλους μαθημάτων, συνεχίζεται η λειτουργία του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά το χειμερινό εξάμηνο 2018-2019. Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ειδικοί ερευνητές μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις σε επιμέρους επιστημονικά θέματα.

Ο θεματικός κύκλος «Φωτογραφία, Βίντεο, Νέα Μέσα και η διαμόρφωση μιας νέας αισθητικής» θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, 19:00-21:00 στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης,( Πλατεία Ιπποδρομίου)

Επιστημονικοί υπεύθυνοι: Μαρία Τσαντσάνογλου, Ιστορικός Τέχνης, Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Γιώργος Κατσάγγελος, Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ- Διευθυντής Εργαστηρίου Νέων Μέσων στις εικαστικές Τέχνες.

Η έναρξη της θεματικής «Φωτογραφία, Βίντεο, Νέα Μέσα και η διαμόρφωση μιας νέας αισθητικής» είναι τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018.

Ο θεματικός κύκλος «Οι αρχαίοι Έλληνες και εμείς: Φιλοσοφικές και άλλες εικόνες της αρχαιότητας» , ο οποίος ξεκινά την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, 19:00 – 21:00, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Επιστημονικός υπεύθυνος του κύκλου είναι ο Γιώργος Ζωγραφίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, δικαίωμα εγγραφής έχουν ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τους δυο κύκλους. Μετά το τέλος του προγράμματος, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Τόσο η εγγραφή όσο και η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Οι αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:00 π.μ μέχρι τη συμπλήρωση των τμημάτων.

Μοναδικό κριτήριο επιλογής των συμμετεχόντων, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων, καταλήγει το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ