ΔΝΤ προς Τραμπ: Θα υπάρξουν επιπτώσεις και στις ΗΠΑ από την επιβολή δασμών

ΔΝΤ προς Τραμπ: Θα υπάρξουν επιπτώσεις και στις ΗΠΑ από την επιβολή δασμών

Μετά τις αντιδράσεις από την Ε.Ε., την Κίνα, τη Ρωσία, τον Καναδά και άλλες χώρες που «σήκωσαν το γάντι» στις εξαγγελίες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ για την επιβολή δασμών ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου για «μακρά χρονική περίοδο, σειρά πήρε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ΔΝΤ δια του εκπροσώπου του Γκάρι Ράιτ διαμήνυσε στον Αμερικανό πρόεδρο την πιθανότητα οι περιορισμοί των εισαγωγών να προκαλέσουν ζημιά όχι μόνο εκτός των ΗΠΑ, αλλά και στην ίδια την οικονομία της χώρας, στους τομείς των κατασκευών, οι οποίοι είναι σημαντικοί χρήστες αλουμινίου και χάλυβα.

«Ανησυχούμε ότι τα μέτρα που προτείνονται από τις ΗΠΑ θα ενισχύσουν τις περιστάσεις στις οποίες οι χώρες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν την εθνική ασφάλεια για να δικαιολογήσουν περιορισμούς στις εισαγωγές», ανέφερε ο κ. Ράις.

Επιπλέον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε ότι θα ενθαρρύνει την αμερικανική κυβέρνηση και τους εμπορικούς της εταίρους «να συνεργαστούν εποικοδομητικά για να μειώσουν τους εμπορικούς φραγμούς και να επιλύσουν τις διαφωνίες χωρίς να καταφύγουν σε τέτοια μέτρα έκτακτης ανάγκης».