Διπλό χτύπημα στη Πακιστανική «μαφία» των λαθραίων τσιγάρων

Διπλό χτύπημα στη Πακιστανική «μαφία» των λαθραίων τσιγάρων

Έξι ακόμα Πακιστανοί συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση χιλιάδων πακέτων λαθραίων τσιγάρων. Τα δύο νέα περιστατικά έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες συλλήψεις και άλλων Πακιστανών υπηκόων που ενέχονται στο λαθρεμπόριο τσιγάρων, με την αστυνομία να καταφέρνει αυτή τη φορά διπλό πλήγμα, στη λεγόμενη «μαφία» των λαθραίων τσιγάρων που έχει πακιστανικό άρωμα.

Στην πρώτη υπόθεση οι έξι Πακιστανοί συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν πρωινές ώρες τον έναν από τους δράστες να μπαίνει σε οικοδομή, όπου σε μη κλειδωμένο και προσβάσιμο χώρο, μαζί με τους υπόλοιπους τρείς συνεργούς του καταμετρούσαν και αποθήκευαν πακέτα λαθραία τσιγάρα και συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις άντρες, ενώ κατασχέθηκαν (4.680) πακέτα τσιγάρα και (759) συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 38 περίπου κιλών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην άλλη περίπτωση συνελήφθησαν άλλοι δύο Πακιστανοί, αυτή τη φορά από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Οι δυο Πακιστανοί, 27 χρονών και οι δύο, εντοπίστηκαν σε ταξί να μεταφέρουν 1.190 πακέτα τσιγάρα και 24 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Οι δύο άντρες τα σε μεγάλες πλαστικές τσάντες που είχαν βάλει εν αγνοία του οδηγού ταξί στο χώρο αποσκευών.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, συνεργός των δύο αντρών, που αναζητείται, έστειλε με μεταφορική εταιρεία τα λαθραία τσιγάρα, απ΄ όπου τα είχαν παραλάβει οι δύο συλληφθέντες.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των μελών του κυκλώματος και σε αποθηκευτικό χώρο της μεταφορικής εταιρείας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν επιπλέον (17.441) πακέτα λαθραία τσιγάρα και (887) συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού.

Και στις δύο περιπτώσεις σχηματίσθηκε δικογραφία για Σύσταση και Συμμετοχή σε συμμορία, παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα,  παράβαση του Νόμου περί Ρυθμίσεως ζητημάτων που αφορούν στη φορολογία του καπνού και παράβαση του Νόμου περί Πρόληψης και Καταστολής της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.