Διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη – 38 νεκροί, 105 τραυματίες

Διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη – 38 νεκροί, 105 τραυματίες

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 105 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις σε διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Βαγδάτης τη Δευτέρα, τη θανατηφόρα επίθεση μέχρι στιγμής φέτος στην ιρακινή πρωτεύουσα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Δύο άντρες πυροδότησαν εκρηκτικά στην Πλατεία Aviation, μια εμπορική συνοικία και σημείο συγκέντρωσης για τους εργάτες της ημέρας που αναζητούν δουλειά, δεκάδες από τους οποίους σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Το Ιράκ δήλωσε τη νίκη τον περασμένο μήνα έναντι των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που κατάφεραν να ελέγξουν σχεδόν το ένα τρίτο της χώρας το 2014. Ωστόσο, ο ISIS συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις και βομβαρδισμούς στη Βαγδάτη και σε διάφορα μέρη της χώρας.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την καταστροφική επίθεση στη Βαγδάτη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των σκοτωμένων.

Η επίθεση στην πλατεία Aviation ήταν μία από τις πιο θανατηφόρες στη Βαγδάτη, έπειτα από μια τεράστια βόμβα φορτηγών που σκότωσε τουλάχιστον 324 άτομα στην κοντινή εμπορική συνοικία Καράντα τον Ιούλιο του 2016.

Ο βομβαρδισμός Καράντα ήταν η πιο θανατηφόρα επίθεση στο Ιράκ μετά την εισβολή που διεξήγαγε το Η.Π.Α. το 2003, η οποία κατέστρεψε τον Σαντάμ Χουσεΐν.

(φώτο αρχείου)