Διοικούντες και στον ΟΑΣΘ και στον ΟΣΕΘ και στο Δήμο… “ευλόγησαν τα γένια” τους στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Διοικούντες και στον ΟΑΣΘ και στον ΟΣΕΘ και στο Δήμο… “ευλόγησαν τα γένια” τους στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Δύσκολη κατάσταση που «δεν θα την φορτώσει στη σημερινή διοίκηση του ΟΑΣΘ», χαρακτήρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, λόγω της προβληματικής λειτουργίας του ΟΑΣΘ η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα, που είναι …μέλος της διοίκησης και στον ΟΑΣΘ!

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, η κ. Γούλα υποστήριξε πως “τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις είναι παλιό φαινόμενο” και “το ζητούμενο είναι εάν μπορεί να γίνει κάτι καινούργιο.

Την παράσταση όμως έκλεψε ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ Κώστας Αμπατζάς, που ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην “εκπόνηση στρατηγικής μελέτης για το σύνολο των συγκοινωνιών της πόλης: τραμ, καραβάκια, προαστιακό, μετρό και λεωφορεία” με στόχο τη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου!
΄
Όσο οι παριστάμενοι ψάχνανε από που θα πάρουν τραμ και καραβάκια, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, που συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΟΣΕΘ, έκανε λόγο για ανάγκη αναδιαρθρώσεων και “αποστήματα του παρελθόντος”.

Από πλευράς αντιπολίτευσης, η παράταξη των “Εντάξει” ο Σταύρος Καλαφάτης ζήτησε με γραπτή δήλωση καλύτερες υπηρεσίες για τους Θεσσαλονικείς:

“Ζητάμε εξηγήσεις για την ταλαιπωρία που υφίστανται τους τελευταίους μήνες οι συμπολίτες μας”, αναφέρει. “Δεν είμαστε ούτε δικαστές, ούτε ελεγκτές. Είμαστε, όμως, προασπιστές βασικών δικαιωμάτων των συμπολιτών μας, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δικαιωμάτων, όπως αυτό που αφορά την ασφαλή, γρήγορη και οικονομική μετακίνηση των συμπολιτών μας, με το μοναδικό μέσον μαζικής συγκοινωνίας που διαθέτει η πόλη.”

Οι “Εντάξει” ζητούν να ξεκαθαριστεί “αν αυτή η πολιτική που ασκείται σήμερα θα συνεχίσει και μετά το 2019, ή σε ενάμιση χρόνο από σήμερα, θα προχωρήσει η κυβέρνηση -ως οφείλει από την ευρωπαϊκή νομοθεσία- σε ανοικτό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, μέσω του οποίου, τελικά, θα ιδιωτικοποιηθεί εκ νέου, ο οργανισμός”.