Δικαστική απόφαση-σοκ για την κυβέρνηση υπέρ “απολυμένων” συμβασιούχων που επιστρέφουν στην εργασία τους!

Δικαστική απόφαση-σοκ για την κυβέρνηση υπέρ “απολυμένων” συμβασιούχων που επιστρέφουν στην εργασία τους!

“Ηλεκτροσόκ” για την κυβέρνηση, που περιπλέκει μάλιστα το “γρίφο” της διαδικασίας μονίμων προσλήψεων στους ΟΤΑ, αποτελεί απόφαση Δικαστηρίου, βάσει της οποίας  συμβασιούχοι καθαριότητας των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στις 31 Μαρτίου, πέτυχαν -προς το παρόν- την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας που κατείχαν!

Συγκεκριμένα, στην εργασία τους επιστρέφουν προσωρινά συνολικά 28  συμβασιούχοι της καθαριότητας στους Δήμους Πολύγυρου και Αριστοτέλη στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, με αντίστοιχες  προσωρινές αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής  οι οποίες εκδόθηκαν σήμερα ,Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, διατάσσεται ο Δήμος Πολύγυρου να συνεχίσει να αποδέχεται την εργασία 12 συμβασιούχων στην καθαριότητα  ενώ ο Δήμος Αριστοτέλη διατάσσεται να συνεχίσει να αποδέχεται τις υπηρεσίες 16 συμβασιούχων που προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Οι εν λόγω συμβασιούχοι  απολύθηκαν αυτοδίκαια από την υπηρεσία τους στις 31.03.2018, οπότε και έληξε η τελευταία παράταση των συμβάσεων τους από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των συμβασιούχων κ. Στυλιανός Βαλιάνος δήλωσε ότι : «Είναι σημαντική εξέλιξη για την προσωπική και εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων που εκπροσωπώ. Το Δικαστήριο έλαβε υπόψην του την εργασιακή σχέση που τους συνέδεε με τους Δήμους αλλά και τις ανάγκες που κάλυπταν στον τομέα της καθαριότητας. Επίσης αναγνώρισε την ανάγκη των Δήμων να μην μείνουν χωρίς προσωπικό , για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς από την περιβόητη προκήρυξη του ΑΣΕΠ δεν έχουν καλυφθεί ακόμα οι ανάγκες των Δήμων σε νευραλγικούς τομείς. Η σημερινή απόφαση είναι προσωρινή. Η οριστική δικαστική κρίση για το εργασιακό τους μέλλον θα ληφθεί εντός των επόμενων μηνών».

Αξίζει να σημειωθεί, με δεδομένο το γεγονός ότι ενδεχόμενη οριστική δικαστική απόφαση υπέρ των συμβασιούχων δεν επηρεάζει τη διαδικασία των μονίμων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, το “μάρμαρο” θα κληθούν τελικά να πληρώσουν οι δήμοι, που στην περίπτωση αυτή θα βρεθούν με περισσότερους μόνιμους υπαλλήλους (άρα και τους αντίστοιχους μισθούς) από εκείνους που είχαν προϋπολογίσει.

Στο μεταξύ, η επιστροφή των συμβασιούχων αποτελεί μια λύση ανακούφισης για τους δήμους που κινδύνευαν να βρεθούν χωρίς επαρκές προσωπικό καθαριότητας εν μέσω θέρους.