Δικαστές κατά κυβέρνησης για τη βόμβα στο Εφετείο Αθηνών!

Δικαστές κατά κυβέρνησης για τη βόμβα στο Εφετείο Αθηνών!

Την κυβέρνηση δείχνει εμμέσως πλην σαφώς η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ως ηθικά συνυπεύθυνη για τη σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών!

Με ανακοίνωσή σκληρή μεν, προσεκτικά διατυπωμένη δε, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σαφώς παραπέμπει στο “πολεμικό” κλίμα κατά της Δικαιοσύνης που καλλιεργείται εδώ και καιρό από κυβερνητικούς παράγοντες. Θυμίζουμε ότι αποκορύφωμα αυτών, ήταν οι πρόσφατες αιχμές του ιδίου του πρωθυπουργού περί διάστασης αποφάσεων της Δικαιοσύνης με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και τις τελευταίες επιθετικές δηλώσεις του ιδίου του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Η σκληρή,ανακοίνωση της Ένωσης, έχει ως εξής:

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με την Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογισθούν επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο καθήκον τους δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας».