Διεύρυνση στο επίδομα θέρμανσης για να περιλαμβάνει και το φυσικό αέριο

Διεύρυνση στο επίδομα θέρμανσης για να περιλαμβάνει και το φυσικό αέριο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσε ότι από την επόμενη βδομάδα θα τροποποιηθεί το καθεστώς χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, ώστε να καλυφθούν φέτος το χειμώνα και τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, καθώς γίνεται η εκτίμηση ότι έχει αυξηθεί αυτός ο αριθμός. Πολλά από αυτά, με κριτήριο την εισοδηματική τους κατάσταση, χρειάζονται στήριξη για την εξασφάλιση θέρμανσης μέχρι το τέλος του χειμώνα.

Παράλληλα, όλα δείχνουν πως τα εισοδηματικά και άλλα επιμέρους κριτήρια για τη χορήγηση της ενίσχυσης στους αιτούντες θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αρκετές οικογένειες έχουν καλύψει προκαταβολικά τις ανάγκες θέρμανσής τους για τον προσεχή χειμώνα, αφού αγόρασαν πετρέλαιο την άνοιξη (το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου), που είχε πέσει η τιμή του εξαιτίας της πανδημίας. Συνεπώς, παρόλο που η τρέχουσα τιμή του στην αγορά αγγίζει τα 77 λεπτά το λίτρο, δεν αναμένεται να φέρει μεγάλη ζήτηση. Όπως και να ‘χει, πρόκειται για μια σημαντική πτώση στην τιμή του, η οποία πέρυσι στις αρχές του χειμώνα έφτανε το 1,04 ευρώ το λίτρο, ήταν δηλαδή κατά 25% ακριβότερο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών η τιμή του πετρελαίου έχει ταβάνι τα 0,85 Ευρώ, ανάλογα με τις συνθήκες και την περιοχή παράδοσης.

Η ΟΒΕ συνιστά εξάλλου στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να επιλέξουν την πιο συμφέρουσα τιμή. Επίσης, σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα στην παράδοση του πετρελαίου, μπορούν να καταφεύγουν στην Προστασία Καταναλωτή στο τηλ.1520.