Διευθέτηση του χρέους ζήτησε ο Μητσοτάκης από τον Γιούνκερ-Τετ α τετ των δύο ανδρών

Διευθέτηση του χρέους ζήτησε ο Μητσοτάκης από τον Γιούνκερ-Τετ α τετ των δύο ανδρών

Το σχέδιο της Ν.Δ. μετά τη λήξη του προγράμματος, η προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις και η εφαρμογή τους, βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στη συνάντηση που διήρκησε 40 λεπτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε τους λόγους για τους οποίους πιστεύει πως η Ν.Δ. είναι μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα με τις αλλαγές που γίνονται στην Ε.Ε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε από τον πρόεδρο της Κομισιόν να προχωρήσει η διευθέτηση του χρέους, χωρίς προϋποθέσεις, καθώς πρόκειται για μια υπόσχεση των πιστωτών που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2012.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Ν.Δ. έχει επεξεργαστεί πλήρως της δική αναπτυξιακή πρόταση η οποία στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και μέσω της μείωσης της φορολογίας.