Διδυμότειχο: Σύλληψη δύο 28χρονων για μεταφορά ηρωίνης με βάρκα από την Τουρκία

Διδυμότειχο: Σύλληψη δύο 28χρονων για μεταφορά ηρωίνης με βάρκα από την Τουρκία

Δύο 28χρονοι, οι οποίοι εισήγαγαν ναρκωτικά από την Τουρκία στην Ελλάδα, συνελήφθησαν σε παρέβρια περιοχή του Διδυμότειχου.

Οι δύο αλλοδαποί άνδρες, μέλη σπείρας, εισήγαγαν ηρωίνη βάρους 1.029 γραμμαρίων με τη χρήση πλαστικής βάρκας, και στη συνέχεια, πεζοί τη μετέφεραν στην ενδοχώρα.

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν χτες στο μεσημέρι στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, στην οποία συνέδραμαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμότειχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που εισάγει από την Τουρκία στη χώρα μας ποσότητες ηρωίνης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της αντίστασης και των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι κατά τη σύλληψη τους οι δράστες αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς. Κατασχέθηκαν η συσκευασία ηρωίνης, η πλαστική βάρκα και τα κουπιά της καθώς και μια τρόμπα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.