Διαψεύσθηκε η είδηση του BBC! Ζωντανοί οι δύο πιλότοι μας στη Καμπούλ!

Διαψεύσθηκε η είδηση του BBC! Ζωντανοί οι δύο πιλότοι μας στη Καμπούλ!

Κανέναν κίνδυνο δεν διατρέχει η υγεία των δύο ελλήνων πιλότων που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης από ταλιμπάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει τις πληροφορίες, που μετέδωσε το BBC ότι υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση Ταλιμπάν στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ. Οι δύο έλληνες πιλότοι που ήταν στην αφγανική πρωτεύουσα είναι σώοι και αβλαβείς, διαβεβαιώνει, σημειώνοντας πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αφγανικές Αρχές.

Σύμφωνα με το in.gr ο Μιχάλης Πουλικάκος, ένας εκ των δύο πιλότων. Καθησυχάζει δε, ότι και οι δύο βρίσκονται σε ασφαλές σημείο.
Το ανακουφιστικό μήνυμά του αναφέρει: «Πρόκειται για λάθος. Μιλάνε για τον Βασίλη που είναι ασφαλής δίπλα μου. Απλώς αργήσαμε να τον βρούμε» σημειώνει χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας πως η σύγχυση προήλθε από το γεγονός ότι ο Βασίλης Βασιλείου άργησε να δώσει σημεία ζωής.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ.

Αναφέρει πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αφγανικές Αρχές στην Καμπούλ, ενώ διαβεβαιώνει πως οι δύο έλληνες πιλότοι που ήταν στην αφγανική πρωτεύουσα είναι σώοι και αβλαβείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγχυση προήλθε από το γεγονός ότι ο ένας πιλότος άργησε να δώσει σημεία ζωής.