Διαψεύδει τον Τραμπ ο συγγραφέας του βιβλίου: “Είχα μιλήσει με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ”

Διαψεύδει τον Τραμπ ο συγγραφέας του βιβλίου: “Είχα μιλήσει με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ”

Στη διάψευση του ισχυρισμού του Ντόναλντ Τραμπ πως δεν έχει μιλήσει ποτέ μαζί του, προχώρησε ο συγγραφέας του πολυσυζητημένου βιβλίου “Fire and Fury: Inside The Trump White House”, Μάιλκ Γουόλφ. Ο συγγραφέας του βιβλίου, που ασκεί βαθύτατη κριτική σχετικά με το πρώτο έτος της θητείας του πλανητάρχη, δήλωσε την Παρασκευή ότι είχε μιλήσει με τον πρόεδρο ενώ εργαζόταν πάνω σε αυτό, αντίθετα με τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι δεν είχε μιλήσει ποτέ με τον συγγραφέα για το βιβλίο και πως δεν είχε εξουσιοδοτήσει την πρόσβασή του στον Λευκό Οίκο.

Το βιβλίο του Μάικλ Γουόλφ που ξεκίνησε τη διανομή του σήμερα,Παρασκευή, πυροδότησε μια πολιτική καταιγίδα, απειλές από τους δικηγόρους του Τραμπ για νομικές ενέργειες και προσπάθεια να σταματήσει η δημοσίευση.

Το βιβλίο, που απορρίφθηκε από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ως γεμάτο ψέματα, απεικονίζει έναν χαοτικό Λευκό Οίκο, έναν πρόεδρο που ήταν κακώς προετοιμασμένος για να κερδίσει τις εκλογές το 2016, και τους βοηθούς του, που περιφρονούσαν τις ικανότητές του.

Ο Γουόλφ δήλωσε στο NBC την Παρασκευή ότι έμεινε δίπλα του και είχε μιλήσει με τον πρόεδρο για το βιβλίο.

“Μίλησα απολύτως με τον πρόεδρο. Είτε συνειδητοποίησε ότι ήταν μια συνέντευξη είτε όχι, δεν ξέρω, σίγουρα η συζήτηση δεν ήταν off the record”, δήλωσε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα “Today” του NBC, προσθέτοντας ότι είχε μιλήσει και με ανθρώπους που επικοινωνούσαν σε καθημερινή βάση με τον πρόεδρο.

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοούσε όταν έγραψε ότι ολόκληρος ο κύκλος του Τραμπ αμφισβήτησε την ικανότητά του για το γραφείο, ο Γουόλφ είπε: “Το 100 τοις εκατό των ανθρώπων γύρω του… Όλοι λένε ότι είναι σαν παιδί. Και αυτό που εννοούν είναι ότι έχει ανάγκη για άμεση επιβεβαίωση. Είναι όλα σχετικά με αυτόν”.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως: “Δεν επιτρέψαμε την πρόσβασή του στον Λευκό Οίκο (πράγματι, τον απέρριψα πολλές φορές) ως συγγραφέα του ψεύτικου βιβλίου! Ποτέ δεν του μίλησα για βιβλίο”.

“Γεμάτο ψέματα, ψευδείς δηλώσεις και πηγές που δεν υπάρχουν. Κοιτάξτε το παρελθόν αυτού του ανθρώπου και παρακολουθήστε τι συμβαίνει σε αυτόν και τον αλαζονικό Στηβ!”, πρόσθεσε ο Trump, κάνοντας εμφανή αναφορά στον Στηβ Μπάνον, πρώην σύμβουλό του.