Διασωληνωμένο το βρέφος που ήταν μόνο του στο διαμέρισμα που κάηκε

Διασωληνωμένο το βρέφος που ήταν μόνο του στο διαμέρισμα που κάηκε

Στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία νοσηλεύεται το 15 μηνών βρέφος που εντοπίστηκε μόνο του μέσα σε διαμέρισμα που καιγόταν τα ξημερώματα της Τετάρτης στην πλατεία Αττικής από τους πυροσβέστες.

Το μωρό είναι διασωληνωμένο, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και αιμοδυναμικά ασταθές, δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Παπασάββας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη καθώς έχει εισπνεύσει καπνό επί πολύ ώρα, είπε ο ίδιος και διευκρίνισε πως τα εγκαύματα στο κορμάκι του είναι μικρής έκτασης σε πρόσωπο, χέρια και πόδια, πρώτου βαθμού και δεν εμπνέουν ανησυχία στους γιατρούς.

Το κρίσιμο είναι η εισπνοή καπνού που κάνει την κατάσταση της υγείας του ασταθή, είπε ο διοικητής και τόνισε ότι «ώρα με την ώρα» παρακολουθούν την πορεία του οι γιατροί του νοσοκομείου. Όπως είπε ακόμα, όταν το βρέφος διακομίστηκε στο Παίδων είχε τις αισθήσεις του, αλλά διασωληνώθηκε κατευθείαν λόγω της κατάστασής του, ενώ τόνισε πως ήταν μαζί του η μητέρα του.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος. Μόλις μπήκαν στο χώρο, οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το παιδάκι ήταν μόνο του εκείνη την ώρα κι έφερε ελαφρά εγκαύματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις 03:00.
protothema.gr