Διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε ιατρεία!

Διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε ιατρεία!

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες ιδιωτικά ιατρεία της Πάτρας, προκειμένου να διαπιστωθούν φορολογικές παραβάσεις.

Τα κλιμάκια ελέγχουν βιβλία και αποδείξεις.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί πάνω από 25 περιπτώσεις γιατρών που δεν έκοβαν αποδείξεις στους οποίους και επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα.

Ο ιατρικός σύλλογος της Πάτρας προχώρησε σε έγγραφη διαμαρτυρία μετά από καταγγελίες για ελέγχους σε κλίμα εκφοβισμού.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών έχει γίνει αποδέκτης αναφορών / καταγγελιών από μέλη του για αθέμιτη και καταχρηστική συμπεριφορά ελεγκτών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με προδιαγεγραμμένη επιβολή προστίμων αξίας 500 ευρώ στη συντριπτική πλειοψηφία των ελεγχόμενων ιατρείων για τις εκπτώσεις ή δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Κατά τον υποτιθέμενο έλεγχο, όλες οι συναλλαγές αυτές θεωρούνται εκ προτέρων «ανακριβείς», χωρίς καμία διαδικασία εξακρίβωσης. Με περισσή ευγένεια, οι ελεγκτές ενημερώνουν τους ιατρούς ότι εάν δεν δεχτούν a priori το επιβαλλόμενο πρόστιμο, θα προβούν σε διαδικασίες εξονυχιστικού ελέγχου σε βάθος τουλάχιστον διετίας, με δυνητικό κίνδυνο να επιβληθούν μεγαλύτερα πρόστιμα ή ακόμα και διακοπή λειτουργίας του ιατρείου.

Επειδή το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την επίδοση εξώδικης διαμαρτυρίας για αθέμιτη και καταχρηστική συμπεριφορά των ελεγκτών έναντι των ιατρών που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, με την επισήμανση ότι η κοινωνική πολιτική που ασκείται στα ιατρεία, προστατεύεται πλήρως από την κείμενη νομοθεσία.

patranews.gr