Διαμαρτυρία για τη Μακεδονία σήμερα στη παρέλαση

Διαμαρτυρία για τη Μακεδονία σήμερα στη παρέλαση

Ραντεβού στς 11 το πρωί, στον Κήπο του Ήχου, απέναντι από το 8ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, δίνουν σήμερα διαδηλωτές που εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών ώστε να στείλουν μήνυμα ενάντια στη χρήση του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία των Σκοπίων.

Οι διαδηλωτές επέλεξαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία Ελλαδας Σκοπίων.

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας “είναι να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας”.

Οι διοργανωτές σκοπεύουν μάλιστα να πραγματοποιήσουν πορεία αμέσως μετά την επίσημη λήξη της παρέλασης, με σημείο εκκίνησης το σημείο προσυγκέντρωσης και κατεύθυνση προς το Άγαλμα τους Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παράλληλα, στις 10:00 μέλη του Ανένδοτου Αγώνα για την Μακεδονία θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από εκεί θα κινηθούν με πορεία προς το σημείο της παρέλασης και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο άγαλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.