Διαδικτυακή απάτη στη Θεσσαλονίκη: Αγοραπωλησίες οχημάτων με πλαστά έγγραφα

Διαδικτυακή απάτη στη Θεσσαλονίκη: Αγοραπωλησίες οχημάτων με πλαστά έγγραφα

Ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν επιπλέον (2) πολίτες.

Το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται σε 15.000 ευρώ, ενώ η συνολική αξία των οχημάτων που προσπάθησαν να αποσπάσουν ξεπερνάει τις 43.000 ευρώ.

Στη σύλληψη 50χρονου ημεδαπού, που εμπλέκεται σε υποθέσεις απάτης σχετικά με αγοροπωλησίες οχημάτων μέσω διαδικτύου, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Σε βάρος του συλληφθέντα, καθώς και συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για «Απάτες τετελεσμένες κατά συναυτουργία και σε απόπειρα» και «Πλαστογραφία».

Ειδικότερα, οι παραπάνω χρησιμοποιώντας ιδιαίτερη μέθοδο εξαπάτησης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών, απέσπασαν Ι.Χ.Ε. από 36χρονο ημεδαπό, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης σε διαδικτυακό ιστότοπο έναντι χρηματικού ποσού (15.000) ευρώ, αποστέλλοντάς του πλαστό αποδεικτικό μεταφοράς χρηματικού ποσού και άλλα πλαστά έγγραφα.

Επιπλέον, προσπάθησαν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ, αναφέροντάς του ότι θα κατέθεταν ισόποσο χρηματικό έμβασμα, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν τα οχήματα δύο (2) ακόμη ατόμων, που είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο σχετικές αγγελίες πώλησης συνολικής αξίας 43.300 ευρώ, ενώ επιπλέον προέκυψε ότι οι ίδιοι ανήρτησαν αγγελία πώλησης του αφαιρεθέντος αυτοκινήτου σε διαδικτυακό ιστότοπο, έναντι του χρηματικού ποσού των (9.800) ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.