Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα κατηγορηθούν για κατασκοπεία οι δύο στρατιωτικοί

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα κατηγορηθούν για κατασκοπεία οι δύο στρατιωτικοί

Διαβεβαιώσεις από τις τουρκικές αρχές, ότι το κατηγορητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς δεν θα αλλάξει επί τα χείρω, δηλαδή με κατηγορία για κατασκοπεία όπως είχαν μεταδώσει αρχικά τα τουρκικά ΜΜΕ, έχει πάρει έως στιγμής το υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το skai.gr.

Ο Έλληνας ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης μίλησε από την πρώτη στιγμή, την Πέμπτη, για το θέμα των δύο Ελλήνων με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Άκαρ. Οι δύο άνδρες έχουν μιλήσει δύο φορές σε καλό κλίμα.

Η υγεία των δύο νέων είναι καλή, υπάρχει επικοινωνία του Πενταγώνου με τους δικηγόρους τους αλλά και με τον πρόξενο της Αδριανούπολης, και από το υπουργείο θέλουν να μην αλλάξει κάτι στο κατηγορητήριο. “Αν χρειαστεί θα υπάρξει και τρίτη επικοινωνία των ΑΓΕΕΘΑ, αλλά το θέμα χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών”, διευκρινίζεται από τη Μεσογείων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των Καστανεών, Σταύρος Τζαμαλίδης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “στο χρόνο συνέβαιναν πέντε παρόμοια περιστατικά σε περίπτωση που φούσκωναν τα νερά του ποταμού και υπήρχε κακοκαιρία”.

Επίσης, στο ΣΚΑΙ μίλησε και ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος σημείωσε ότι η Άγκυρα “επιδίδεται σε διπλωματία της ομηρείας”, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Γερμανοτούρκο δημοσιογράφο Ντενίζ Γκιουτζέλ που συνελήφη στην Τουρκία για διασπορά προπαγάνδας, και χρειάστηκε η παρέμβαση της Άνγκελας Μέρκελ για την απελευθέρωσή του. “Στη Γερμανία συζητείται τι ανταλλάγματα μπορεί να έδωσε η Μέρκελ”, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Στο πλευρό των δύο ενστόλων στο δικαστήριο θα βρεθούν και συγγενείς τους, οι οποίοι βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με το προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη.

capital.gr