Δερμιτζάκης για τα Θεοφάνεια: Μην απορείτε γιατί θα είμαστε για πολύ καιρό σε lockdown

Δερμιτζάκης για τα Θεοφάνεια: Μην απορείτε γιατί θα είμαστε για πολύ καιρό σε lockdown

Με μια ανάρτηση στο Facebook εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν έξω από εκκλησίες σήμερα, ανήμερα Θεοφανείων, αλλά και για τις εικόνες πιστών να κοινωνούν, ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης, γράφοντας χαρακτηριστικά «μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καιρό».

Αναλυτικότερα, ο κ. Δερμιτζάκης δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook δύο σημερινές φωτογραφίες από εκκλησία, την ώρα που πιστοί κοινωνούν, γράφοντας στη λεζάντα: «Κατόπιν τούτου μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καρό, και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα».

Κατόπιν τούτου μην απορεί κανεις γιατι η Ελλαδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολυ καιρο, και ισως και με κλειστά σχολεία παλι σύντομα.
Κρίμα …

Δημοσιεύτηκε από Manolis Dermitzakis στις Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021

 

 

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε πάρα πολύ ανησυχητικές τις εικόνες από τις εκκλησίες. Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι «δεν βρισκόμαστε σε σημείο που επιτρέπεται να νιώσουμε ότι ο κίνδυνος έχει φύγει. Είμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, για να επανέλθουμε σε μια εν μέρει κανονικότητα».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα μας, μόνο τις πρώτες πέντε μέρες του Ιανουαρίου, κατέληξαν συνολικά 213 άνθρωποι. Ήδη, τα στοιχεία για το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής που ανακοινώθηκαν από το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών δείχνουν ότι ο Ιανουάριος θα είναι αρκετά δύσκολος. Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως το φορτίο διπλασιάστηκε στα λύματα τα Χριστούγεννα και τριπλασιάστηκε την Πρωτοχρονιά.

Αυτό σημαίνει πως με βάση τα ευρήματα στα λύματα, η αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού θα αρχίζει να αποτυπώνεται από την ερχόμενη εβδομάδα στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, οδηγώντας σε νέα αναζωπύρωση του κορονοϊού στο λεκανοποπέδιο.