Δεν μπαίνουμε σε λογικές ανταλλαγής είπε ο Φώτης Κουβέλης

Δεν μπαίνουμε σε λογικές ανταλλαγής είπε ο Φώτης Κουβέλης

Η Ελλάδα δεν μπαίνει στη λογική της ανταλλαγής που επιθυμεί η Τουρκία για τους δύο στρατιωτικούς, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης από την Κάσο, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα του 1824.

«Υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Και αποτρεπτική δύναμη έχουμε, και ενότητα έχουμε, και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι άψογα συντεταγμένες», σημείωσε μιλώντας σε τοπικούς φορείς.

Όπως πρόσθεσε, οι Ε.Δ. «είναι εξαιρετικά αξιόμαχες, παρά το γεγονός ότι για λόγους που είναι γνωστοί, έχουμε εξαιρετικά περιορισμένο προϋπολογισμό».

Επανέλαβε ότι «εμείς είμαστε χώρα της ειρήνης και θέλουμε να προάγεται η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή αλλά μέχρι εκεί, γιατί από ‘κει και πέρα δεν αφήνουμε ούτε το ελάχιστο περιθώριο να αμφισβητηθεί έστω κι ένα μικρό κομματάκι του Αιγαίου, των αιθέρων μας, της χερσαίας μας γης».

Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι «δυστυχώς από τη μεριά της Τουρκίας έχουμε τη ρητορική της έντασης. Μετράμε μήνες από την απαράδεκτη, την παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών στις φυλακές της Αδριανούπολης. Θέλω να ξέρετε, όπως το ξέρουν και οι ίδιοι, το ξέρουν και οι γονείς των παιδιών με τους οποίους συχνά συνομιλώ, ότι εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. Ασκούμε τις πιέσεις που πρέπει να ασκήσουμε σε πολλαπλά επίπεδα. Όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην Αμερική και στη Ρωσία και σε όλους εκείνους που μπορούν να ασκήσουν επιρροή, έτσι ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι παράνομα κρατούμενοι».

«Κλείνουν τρεις μήνες από την παράνομη φυλάκιση των δύο στελεχών μας και δεν έχει απαγγελθεί ακόμη κατηγορητήριο. Πρόκειται όχι για Δίκαιο, πρόκειται για βαρβαρότητα Δικαίου, να κρατείται κάποιος για τρεις μήνες χωρίς να υπάρχει κατηγορητήριο», συνέχισε και κατέληξε:

«Την ώρα που η Ελλάδα – με την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη της, αποφασίζει αυτά που αποφασίζει, χωρίς να υπολογίζει τίποτε άλλο, γιατί εμείς έχουμε πολιτισμό του Δικαίου. Εμείς δεν συναλλασσόμεθα με την Τουρκία και ούτε μπαίνουμε στη λογική της ανταλλαγής, που αυτή διεκδικεί και θέλει αναφορικά με τους δύο στρατιωτικούς. Συνεχίζουμε την προσπάθεια», είπε σύμφωνα με όσα μετέδωσε το naftemporiki.gr