ΔΕΘ 2018: Ποιοί αμερικανικοί κολοσσοί θα δώσουν το παρόν

ΔΕΘ 2018: Ποιοί αμερικανικοί κολοσσοί θα δώσουν το παρόν

 

Περισσότερες από 50 αμερικανικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Microsoft και η Google, θα δώσουν το παρών στη 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο των ΗΠΑ που είναι και η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης.

Όπως είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της αμερικανικής αποστολής στην 83η ΔΕΘ, στόχος είναι να αναπτυχθούν συνεργασίες. «Η συμμετοχή μας ως τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν είναι υπόθεση μιας εβδομάδας», τόνισε ο κ. Πάιατ συμπληρώνοντας ότι «θέλουμε να αναπτύξουμε συνεργασίες με επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και φορείς για να γίνει η Θεσσαλονικη επιχειρηματικό κέντρο των Βαλκανίων και μετά την έκθεση», σημείωσε».

Κεντρικό ρόλο στη φετινή ΔΕΘ παίζει η καινοτομία και η τεχνολογία. Για αυτό και το περίπτερο 12 θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην Ψηφιακή Ελλάδα σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. «Η φετινή έκθεση  μπορει να καταστήσει την Θεσσαλονίκη πόλο έλξης στα Βαλκάνια και θα υπάρξουν σε αυτή και  διαφορά στρογγυλά τραπέζια για επαφές σε πεδία που η χώρα κάνει ήδη σημαντικά βήματα, όπως στην ψηφιακή πολιτική», δήλωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς.

Ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε ότι έρχονται στη Θεσσαλονίκη οι καλύτερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. «Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη και οι επενδύσεις ακολουθούν χάρη της μείωσης της αβεβαιότητας. Όλα αυτά δημιουργούν ευκαιρίες και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις αμερικανικές επιχειρήσεις στους τομείς της τεχνολογίας, του τουρισμού και της ενέργειας», δήλωσε.

Η φετινή ΔΕΘ είναι μια ευκαιρία στην Ελλάδα να δείξει ότι είναι ανοιχτή σε επενδύσεις, υπογράμμισε ο κ. Πάιατ.

Όπως σημειώθηκε κατά τη σημερινή παρουσίαση το περίπτερο των ΗΠΑ θα καλύπτει επιφάνεια 6.000 τμ. Στην αμερικανική αποστολή συμμετέχουν μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, όπως οι: Microsoft, Lockheed Martin, Coca Cola, Pfizer, Google, Cisco, IBM και περισσότεροι από 50 άλλοι εκθέτες. Πέρα από το περίπτερο η αμερικανική αποστολή θα διοργανώσει εκθέσεις, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις. Παράλλη τη φετινή ΔΕθ θα την επισκεφτεί και πολυτελής αντιπροσωπεία της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Πάιατ χωρίς να αποκαλύψει το ποιος θα είναι επικεφαλής της.

«Η φετινή ΔΕΘ είναι ήδη sold out» δήλωσε ο Τάσος Τζήκας, πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo. Όπως είπε ήδη έχουν κλείσει 1.500 συμμετοχές και όλες οι θέσεις στα 17 περίπτερα της έκθεσης. Φέτος αναμένονται πάνω από 290.000 επισκέπτες από 260.000 που ήταν πέρσι και 100.000 που ήταν πριν από επτά χρόνια.