Δείτε live- Σε θέση μάχης τα κόμματα για τη Novartis – Στην Ολομέλεια το πόρισμα

Δείτε live- Σε θέση μάχης τα κόμματα για τη Novartis – Στην Ολομέλεια το πόρισμα

Στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποιείται η συζήτηση για το πόρισμα της υπόθεσης Novartis.

Στο Βήμα αναμένεται να ανέβουν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένους, οι πρώην υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Αδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γεωργίος Κουτρουμάνης.

Τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται ήδη σε θέση μάχης και η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να κορυφωθεί με την μετωπική σύγκρουση του πρωθυπουργοί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή του δόρατος την διαφθορά.

Ουσιαστικά, με την υπερψήφιση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής «κλείνει» η υπόθεση Novartis για την Βουλή, καθώς η δικογραφία επιστρέφεται στην τακτική δικαιοσύνη. Από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα το λόγο θα λάβει ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Γιώργος Κουτρουμάνης. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα στείλει υπόμνημα με τις θέσεις του.Η μαραθώνια συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 πρωί κι αναμένεται να λήξει λίγο πριν τα μεσάνυχτα με ονομαστική μυστική ψηφοφορία. Για δεύτερη φορά η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να στηθούν δέκα κάλπες.

Δείτε live