Δείπνο στον πρωθυπουργό της FYROM παρέθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Δείπνο στον πρωθυπουργό της FYROM παρέθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το δείπνο που παρέθεσε για τον πρωθυπουργό της FYROM Ζόραν Ζάεφ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε κεντρικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης. Παρόντες στο δείπνο από ελληνικής πλευράς ήταν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας.

Ο κ. Ζάεφ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του για ιδιωτική επίσκεψη και θα περάσει την πρωτοχρονιά στην πόλη προσκεκλημένος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Οι δύο άνδρες συζήτησαν σε φιλικό επίπεδο, σε ένα δείπνο διάρκειας περίπου τριών ωρών.

Τόσο ο πρωθυπουργός της γείτονος όσο και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκαν στην επίσκεψη.

Ο κ. Μπουτάρης, με ανάρτησή του στο Twitter, έσπευσε να τονίσει το ιδιωτικό της επίσκεψης του Σκοπιανού πρωθυπουργού. «Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ήρθε στη φιλόξενη Θεσσαλονίκη, τη Μητρόπολη των Βαλκανίων, ανεπίσημα για ιδιωτική επίσκεψη. Η συζήτηση για το θέμα της ονομασίας αφορά τις κυβερνήσεις των δυο χωρών. Ο Δήμος δεν ασκεί εξωτερική πολιτική» έγραψε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, μοιράστηκε και δύο φωτογραφίες από το δείπνο.

Από την πλευρά του ο κ. Ζάεφ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Θεσσαλονίκη, όμορφη ως πάντα, μια φιλική πόλη από τη γειτονική Ελλάδα. Σε κοινό δείπνο με τον Δήμαρχο Μπουτάρη, μιλάμε για πράγματα που μας συνδέουν, σε μια θετική ατμόσφαιρα, σημείωσε προσθέτοντας πως ευχαρίστησε το δήμαρχο για τη φιλοξενία και έκανε λόγο για κοινές προσδοκίες για ένα επιτυχημένο 2018»