Γ. Σταθάκης: Δεν θα αυξηθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Γ. Σταθάκης: Δεν θα αυξηθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

«Η ρύθμιση για τον ειδικό λογαριασμό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα ωφελήσει τη ΔΕΗ περί τα 300 εκατ. ευρώ και δημιουργεί ένα σημαντικό περιθώριο για την τιμολογιακή πολιτική, ακυρώνοντας κάθε συζήτηση για αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος» επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάκης σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ δήλωσε ότι το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να συμμετέχουν και λιγνιτικές μονάδες στο Μηχανισμό Αποζημίωσης Επάρκειας Ισχύος.

Ο υπουργός επσήμανε επίσης ότι ο εξηλεκτρισμός στις μεταφορές και την θέρμανση/ψύξη καθώς και οι διασυνδέσεις των νησιών θα οδηγήσουν σε αύξηση της ζήτησης ρεύματος τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό προωθούνται προγράμματα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Για να αντεπεξέλθει η ΔΕΗ με επιτυχία στο νέο περιβάλλον, ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι θα πρέπει να προσφέρει ανταγωνιστικά προϊόντα στους καταναλωτές και ήδη κινείται προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε τέλος στην πορεία επίτευξης των στόχων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med, στα αποτελέσματα του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ Οίκον καθώς και στην ρύθμιση για την χρήση κατοικιών ως επαγγελματικής έδρας.