Γ. Μπουτάρης: «Σας το λέω σαν αρειανός, αν δεν είσαι ΠΑΟΚ δεν κερδίζεις!»

Γ. Μπουτάρης: «Σας το λέω σαν αρειανός, αν δεν είσαι ΠΑΟΚ δεν κερδίζεις!»

Για τον ΠΑΟΚ, τις επιθέσεις που δέχεται για τις απόψεις του στο θέμα της ονομασίας του Σκοπιανού, αλλά και για τη συμπλήρωση των 27 χρόνων νηφαλιότητας μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Καθημερινή” ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Σας το λέω εγώ, ένας αρειανός, αν δεν είναι ΠΑΟΚ δεν κερδίζεις!» αναφέρει σχετικά με την οπαδική ταυτότητα που κυριαρχεί στην πόλη και συμπληρώνει: «Ολες οι ομάδες, όχι μόνον ο ΠΑΟΚ, δεν μπορούν να ελέγξουν τους οπαδούς τους, ειδικά φέτος που ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς μπροστά και οι άλλοι “ματιασμένοι”».

Ο κ. Μπουτάρης έκανε και νίξη στην πρόσφατη περιπέτεια υγείας που είχε λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «το βλέπεις μπροστά σου στην οθόνη: την καρδιά να χτυπάει, τη στένωση και πώς αυτή επανέρχεται… Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε, θαυμάζεις την επιστήμη».

Οξεία είναι η κριτική και τα σχόλια που έχει δεχθεί για τις απόψεις του στο Σκοπιανό, μεταξύ άλλων και τον χαρακτηρισμό “αλκοολικός”. Ο ίδιος απαντά πως «Στις 21 Φεβρουαρίου έκλεισα 27 χρόνια “καθαρός”. Δεν ιδρώνει το αυτί μου όταν με λένε μεθύστακα. Εγώ ξέρω τι είμαι, ξέρω αν είμαι μεθύστακας. Γνωρίζετε ότι πηγαίνω σε μπαράκια, εκεί πίνω καφέ ή ακόμη και νερό σκέτο. Μου λένε ότι βάζω ουίσκι μέσα. Αηδίες. Αν θέλω να πιω και να μεθύσω, δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν». Παρόλο που έχει να πιει από το 1991, ο ίδιος παραδέχεται ότι δοκιμάζει το κρασί στο ονοποιείο επισημαίνοντας όμως ότι «όπως ξέρετε, ο δοκιμαστής δεν το πίνει το κρασί, το φτύνει».

Σχετικά με τις απόψεις του συμπληρώνει: «Δεν είναι όλοι έτσι. Είναι μία συγκεκριμένη ομάδα εθνικιστών που βρήκαν εκφραστή στο πρόσωπο του Γκρούεφσκι. Ψάχνουν να βρουν την ταυτότητά τους, ψάχνουν κανονικά και αυτό φαίνεται… Και ο δήμαρχος των Σκοπίων και ο πρωθυπουργός τους, ειδικά ο πρώτος, μου είπαν “ντρέπομαι που διεκδικούμε ότι είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου”. Ο Γκλιγκόροφ είχε πει ότι “είμαστε Σλαβομακεδόνες, καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο”. Οταν έχουν τέτοια διάθεση, ενόψει ποιου πατριωτισμού, όσοι πρωτοστατούν στα συλλαλητήρια κατευθύνουν τον κόσμο σε ακραίες θέσεις και σε μία κατάσταση που δημιουργεί εχθρότητες; Εγώ αυτό θέλω να αποφύγω, τις εχθρότητες με τους γείτονες, είναι χρήσιμοι οι γείτονες σε όλα τα επίπεδα».

Πηγή:  Καθημερινή