Γ. Κατρούγκαλος: «Είμαι βέβαιος ότι οι συντάξεις δεν θα κοπούν»

Γ. Κατρούγκαλος: «Είμαι βέβαιος ότι οι συντάξεις δεν θα κοπούν»

Με τον αέρα της επίσημης λήξης των προγραμμάτων διάσωσης της χώρας, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, εμφανίστηκε βέβαιος για τη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, ενώ αναφορικά με το τέλος των μνημονίων σημείωσε: «Δεν μπορεί να εξαφανιστεί σε μια ημέρα όλη αυτή η “μαυρίλα” των 8 χρόνων της τρόικας και των μνημονίων, ωστόσο είναι μια σημαντική στιγμή διότι παίρνουμε πίσω “τα κλειδιά” των μέσων της πολιτικής μας».

Από το στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «ήδη από σήμερα για παράδειγμα ισχύει και πάλι η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που θα φέρει μια άνοδο του κατώτατου μισθού».

Σχετικά με την ψηφισμένη περικοπή των συντάξεων, λυδία λίθο των κυβερνητικών σχεδιασμών και υποσχέσεων για το προσεχές διάστημα, αφού έκανε λόγο για εκβιασμό από την πλευρά του ΔΝΤ σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, ο οποίος όμως πλέον εμφανίζει πλεόνασμα, κατέληξε λέγοντας ότι «δεν είναι αναγκαίες νέες μειώσεις των συντάξεων και γι΄ αυτό θα ζητήσουμε από τους ευρωπαίους εταίρους, εφόσον επιτυγχάνονται και οι δημοσιονομικοί στόχοι, να μην ισχύσουν οι περικοπές».

«Εγώ είμαι βέβαιος ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο.

Σε ότι αφορά την πορεία της οικονομίας και την «επόμενη ημέρα», μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αν. ΥΠΕΞ, είπε ότι «αυτό που πράγματι συμβαίνει είναι ότι έχουμε αναστρέψει μια καθοδική πορεία και ένα σπιράλ ύφεσης των εισοδημάτων των πολιτών», είπε ο Αν. Υπ. Εξωτερικών, αναφέροντας ότι είναι ενδεικτικό ότι προσφάτως οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν ακόμη και τα Ταμεία μας κατά δύο βαθμίδες».

«Η αλλαγή επί τω θετικώ της οικονομίας θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε το μείγμα της πολιτικής και να ενισχυθούν οι οικονομικά αδύναμοι, να βρεθούν θέσεις εργασίας, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός κοκ.», σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.