Γ. Δραγασάκης: “Απαιτείται συνασπισμός πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για την ανασυγκρότηση της χώρας”

Γ. Δραγασάκης: “Απαιτείται συνασπισμός πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για την ανασυγκρότηση της χώρας”

«Ένας συνασπισμός πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, μπορεί να αναλάβει το μεγάλο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας. Και αυτό αποτελεί μια ειλικρινή απάντηση στρατηγικού χαρακτήρα», τόνισε από του βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Στην ομιλία του ο κ. Δραγασάκης θύμισε στιγμές συνεργασίας του  ΠΑΟΣΚ με την Αριστερά και σημείωσε ότι στην Ευρώπη συγκρούονται τρία σχέδια για το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα: «Το πρώτο είναι να μείνουν όλα ίδια, σαν να μην υπήρξε κρίση, σαν να μην υπήρξε Brexit. Είναι το σχέδιο που υπονομεύει τους ιδρυτικούς σκοπούς της Ευρώπης και απειλεί τη συνοχή και το μέλλον της. Το δεύτερο σχέδιο είναι αυτό του ακροδεξιού λαϊκισμού, που βασίζεται στη λογική της περιχαράκωσης, και σε ξενοφοβικές και αντιδραστικές αντιλήψεις. Και το τρίτο σχέδιο το οποίο διαμορφώνεται – και χαίρομαι που η κ. Γεννηματά κατέθεσε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες – είναι σχέδιο για μια προοδευτική και κοινωνική Ευρώπη, για την Ευρώπη της δημοκρατίας, που στόχο της έχει την καταπολέμηση των ανισοτήτων».

Επίσης, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι τα βασικά ερωτήματα που τίθενται, είναι «με ποιους όρους θα πετύχουμε τη ρήξη με το παρελθόν που γέννησε την κρίση, με ποιες πολιτικές θα απαντήσουμε άμεσα, κυρίως σε αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση και με ποιες δυνάμεις θα δημιουργήσουμε εκείνη την προοπτική που ζητά η κοινωνία και η νέα γενιά».

«Η στρατηγική θέση του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ήταν μικρό κόμμα» είπε ο κ.  Δραγασάκης, «δεν ήταν πώς θα γίνει μεγάλο κόμμα που θα κυριαρχήσει και θα καλύψει όλο το χώρο. Η στρατηγική ήταν ότι πρέπει να υπάρξει ένας αστερισμός, μια μεγάλη παράταξη με πολλά και διάφορα πολιτικά υποκείμενα».