Γ. Αμυράς: Δυστυχώς, πρωταθλητές και στην παιδική φτώχεια

Γ. Αμυράς: Δυστυχώς, πρωταθλητές και στην παιδική φτώχεια

Πρωταθλήτρια της ευρωζώνης η Ελλάδα στην παιδική φτώχεια, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, καθώς το 37,5% των παιδιών έως 17 ετών στη χώρα μας κινδυνεύει από φτώχεια, αποστέρηση και κοινωνικό αποκλεισμό. Επιπλέον, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση ποσοστού  μεταξύ του 2010 και 2016. Ειδικότερα, στα χρόνια της κρίσης το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 8,8%, από 28,7% στο 37,5%.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς προς τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο τον ρωτάει τι σκοπεύει να κάνει ώστε να αντιστραφεί αυτή η εικόνα της χώρας μας, τη στιγμή που και η πρόσφατη έκθεση της UNICEF αποτυπώνει μια εξίσου δραματική εικόνα. Καθίσταται πλέον, επισημαίνει ο κ. Αμυράς, επιτακτική η ανάγκη σχεδιασμού κι εφαρμογής κατάλληλων πολιτικών για την υποστήριξη κι ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά.

Παράλληλα, ζητά να μάθει αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προτίθεται να αναπτύξει ένα σύστημα κοινωνικής προστασίας μέσω ενός κατάλληλου μείγματος παροχών και ρυθμίσεων ως προς την αντιμετώπιση της φτώχειας, αποστέρησης και κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών στη χώρα μας.