Γύρισαν από τις διακοπές με πολύ υπομονή σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα!

Γύρισαν από τις διακοπές με πολύ υπομονή σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα!

Επιστροφή από τις διακοπές για όσους επέλεξαν το δεύτερο 15θήμερο του Αυγούστου, αλλά και επιστροφή από όσους ήθελαν να χαρούν το τελευταίο χαλαρό σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα τόσο σε Θεσσαλονίκη όσο και σε Αθήνα να ταλαιπωρηθούν.

Οι Θεσσαλονικείς ταλαιπωρήθηκαν από το γνωστό πρόβλημα της Μουδανίων ενώ οι Αθηναίοι από μια ανατροπή νταλίκας που προκάλεσε μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων.

 

 

Στη Θεσσαλονίκη με δυσκολία εξελίχθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από Χαλκιδική προς Θεσσαλονίκη καθώς η κίνηση στην Ε.Ο. Μουδανίων – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα εισόδου ήταν για ώρες αυξημένη.

Τα προβλήματα άρχιζαν λίγο μετά τον Άγιο Παύλο με τα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στο Μεσημέρι, στην Καρδία και στο Νέο Ρύσιο, όπου το μποτιλιάρισμα ταλαιπώρησε τον κόσμο.

 

 

Ευχάριστη έκπληξη οι αυστηροί έλεγχοι της τροχαίας για κυκλοφορία οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Κατά τη επιστροφή των εκδρομέων από τη Χαλκιδική και δεδομένης της αυξημένης κίνησης στη Μουδανιών δεν έλειψαν οι «έξυπνοι» οδηγοί, που επέλεξαν τη ΛΕΑ για να γλυτώσουν το μποτιλιάρισμα. Τα αστυνομικά κλιμάκια που μεταξύ άλλων βρέθηκαν για έλεγχο στην αερογέφυρα του Νέου Ρυσίου τσάκωσαν αρκετούς ασυνείδητους οδηγούς με προτίμηση στη ΛΕΑ και προχώρησαν σε άμεση αφαίρεση πινακίδων.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η οδήγηση σε ΛΕΑ όταν δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη επισύρει χρηματικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ, 9 βαθμούς ποινής, άμεση αφαίρεση Σημάτων Κυκλοφορίας (πινακίδων) για 60 ημέρες και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Η ΛΕΑ προορίζεται αποκλειστικά και µόνο για την κίνηση οχηµάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, Πυροσβεστικά κ.α.) καθώς και των αρµόδιων οχηµάτων λειτουργίας και συντήρησης του οδικού δικτύου.

 

 

Μεγάλη ταλαιπωρία από την ανατροπή νταλίκας

Στις 5:30 το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στο 110ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στο τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη και νταλίκα που μετέφερε τζάμια. Η νταλίκα ανετράπη, κλείνοντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, με συνέπεια να είναι αδύνατη η διέλευση των αυτοκινήτων. Οι ουρές έφτασαν και τα 5 χιλιόμετρα.

Η κίνηση και πριν το ατύχημα, ήταν αυξημένη λόγω του ότι επιστρέφουν στην πρωτεύουσα οι τελευταίοι εκδρομείς του Αυγούστου.

 

 

Περίπο στις 20:00 δόθηκε στην κυκλοφορία η μία λωρίδα στο ρεύμα προς Αθήνα, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας, μετά από σχετικές ενέργειες της τροχαίας και της εταιρείας εκμετάλλευσης.

Ως εκ τούτου, τώρα οι οδηγοί κινούνται και πάλι στο εθνικό δίκτυο αλλά από μία λωρίδα κυκλοφορίας. Τα ειδικά συνεργεία θα συνεχίσουν την προσπάθεια μέχρι την συνολική απελευθέρωση του οδικού δικτύου από την νταλίκα που έχει κλείσει από τις 5.30 μ.μ. το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού προς την Αθήνα.