Γλυκά -καραμέλες σε έκθεση στο Μανχάταν

Γλυκά -καραμέλες σε έκθεση στο Μανχάταν

Στο Garment District, στο Μανχάταν, την καρδιά της διεθνούς μόδας εγκαινιάζεται η έκθεση «Candy Nations» αποτελούμενη από γλυπτά – καραμέλες της Γαλλίδας γλύπτριας, Λοράνς Τζενκέλ.

Η έκθεση – εγκώμιο στη θέση της Νέας Υόρκης ως παγκόσμιας πρωτεύουσας του κόσμου έχει περισσότερο διηπειρωτικό θέμα και δεν συνδέεται με δημιουργίες ζαχαροπλαστικής.

Τα 20 γλυπτά – καραμέλες ύψους 2,7 μέτρων, από ορείχαλκο, αλουμίνιο, πλεξιγκλάς και μάρμαρο τα οποία έχουν  περιτυλίγματα που μοιάζουν με σημαίες κρατών, παρουσιάστηκαν πρώτη φορά στις Κάννες, το 2011 όταν διοργανώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της G20. Για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι σε κοινή θέα, κοντά στο Μπρόντγουεϊ.

Τα γλυκά φυσικά είναι διεθνή. Οι άνθρωποι αγαπούν τις χώρες τους, οπότε τους αρέσει να βλέπουν αυτά τα γλυκά. Είναι το είδος της γλυπτικής που όταν τη βλέπετε, τη θυμάστε. Μερικές φορές θέλετε να αγγίξετε το γλυπτό ή να πάρετε τη γεύση του, οποιασδήποτε γεύση και να είναι αυτή. Αποκαλύπτει όλες τις αισθήσεις, δήλωσε η Τζενκέλ στο WWD.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ