«Γκάζια» στην αγορά του αυτοκινήτου – 100.00 πωλήσεις μέχρι το τέλος του έτους

«Γκάζια» στην αγορά του αυτοκινήτου – 100.00 πωλήσεις μέχρι το τέλος του έτους

Αλματώδης ανάκαμψη στην  αγορά του αυτοκινήτου σημειώθηκε τον τελευταίο μηνα, με τις πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση 50%.

Ειδικότερα, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο πουλήθηκαν 5.134 αυτοκίνητα, φέτος ο αριθμός των πωλήσεων έφτασε στις 7.743. Αυτή η βελτίωση είναι συνεπής με τη γενικότερη δυναμική της αγοράς αυτοκινήτων που τους πρώτους οχτώ μήνες του τρέχοντος έτους σημειώνει  βελτίωση των πωλήσεων που αγγίζει το 23,9%.

Στη θετική εικόνα φαίνεται πως έχει συντελέσει η ανάγκη ανανέωσης του στόλου των οχημάτων, καθώς όπως σημειώνει ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) έχουμε έναν από τους πιο γερασμένους στόλους στην Ευρώπη. Ένα στα τρία αυτοκίνητα που κυκλοφορούν είναι ηλικίας 15 έως 18 ετών, με συνέπειες για το περιβάλλον αλλά και τη συντήρηση που είναι αρκετά δαπανηρή για τον κάτοχό του.

Από πρώτη Σεπτεμβρίου του 2018 έχουμε πλέον το WLTP. Πρόκειται για νέο κύκλο μέτρησης που υποχρεούνται όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες να ανακοινώνουν. Ο κύκλος μέτρησης γίνεται πλέον σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, όπως είναι η επιτάχυνση, το φρενάρισμα με διαφορετικές ταχύτητες και άλλα. Με τον τρόπο αυτό η Ε.Ε. και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ρεαλιστικά στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου αλλά και ρύπων ανά μοντέλο αυτοκινήτου.

Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν  την αισιοδοξία τους σχετικά με την ανοδική πορεία των πωλήσεων που θα συνεχιστεί και τους επόμενους τέσσερις μήνες του 2018, με την αγορά να αναμένεται να υπερβεί το φράγμα των 100.000 πωλήσεων και ίσως να ξεπεράσει ακόμα και τις 110.000.