Γιούνκερ προς ΗΠΑ: Η Ευρώπη θα απαντήσει εάν επιβληθούν δασμοί.

Γιούνκερ προς ΗΠΑ: Η Ευρώπη θα απαντήσει εάν επιβληθούν δασμοί.

Προειδοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες πως, αν επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από ευρωπαϊκές χώρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας σε γερμανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε ότι «πρέπει να δείξουμε ότι κι εμείς επίσης μπορούμε να λάβουμε μέτρα. Αυτό δεν μπορεί να είναι μια μονομερής διατλαντική ενέργεια των Αμερικανών (…) πρέπει να δράσουμε».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε και την Παρασκευή να απειλεί ότι θα εφαρμόσει «ανταποδοτικούς δασμούς» στις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων, ανεβάζοντας και πάλι τους τόνους και τους φόβους για έναν εμπορικό πόλεμο.

«Όταν μια χώρα φορολογεί τα προϊόντα μας ας πούμε κατά 50% και εμείς επιβάλουμε μηδέν δασμούς στο ίδιο προϊόν που μπαίνει στη χώρα μας, αυτό δεν είναι ισότιμο, ούτε έξυπνο» έγραψε σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.

«Θα επιβάλουμε σύντομα αντισταθμιστικούς δασμούς για να μπορέσουμε να επιβάλουμε το ίδιο πράγμα που μας επιβάλλουν. Με εμπορικό έλλειμμα 800 δισ. δολαρίων, δεν έχουμε επιλογή», υποστήριξε.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr