Γιλντιρίμ: Μην ξεχνάτε την 9η Σεπτεμβρίου 1922

Γιλντιρίμ: Μην ξεχνάτε την 9η Σεπτεμβρίου 1922

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προέβη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Θέλοντας να στείλει μήνυμα στους κεμαλιστές, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μικρασιατική Καταστροφή, τονίζοντας πως κανένας δεν θα πρέπει να βγάλει από το μυαλό του την 9η Σεπτεμβρίου του 1922.

Μιλώντας από τα παράλια της Τουρκίας, ο τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πως «η Τουρκία δεν θα ανεχτεί ποτέ κύκλους που παραβιάζουν την κυριαρχία μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Όσοι κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου, ας μην ξεχνούν την 9η Σεπτεμβρίου του 1922.

«Απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς που προσπαθούν να θολώσουν τον αγώνα που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας πέραν των συνόρων της. Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «τα βιβλία ιστορίας γράφουν για την τύχη εκείνων που είχαν κάνει και προηγουμένως άδεια όνειρα για το Αιγαίο και την Κύπρο».

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα πει «σας ευχαριστώ», υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές» κατέληξε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Με αυτό τον τρόπο, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ απαντά στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος είχε στείλει μήνυμα προς την Άγκυρα με αναφορά στο 1821.

in.gr