Γερμανία: Τουλάχιστον 48 τραυματίες από τροχαίο με σχολικό λεωφορείο

Γερμανία: Τουλάχιστον 48 τραυματίες από τροχαίο με σχολικό λεωφορείο

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι, εκ των οποίων τα 43 είναι παιδιά, τραυματίστηκαν έπειτα από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στη Γερμανία με σχολικό λεωφορείο.

Ειδικότερα, γύρω στις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας) για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, το σχολικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν κυρίως παιδιά και μερικοί ενήλικες, σε μια στροφή έπεσε πάνω σε πολλά οχήματα προτού τερματίσει την τρελή κούρσα του πάνω στον τοίχο ενός σπιτιού στο Έμπερμπαχ, περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά του Μάνχαϊμ.

Συνολικά «δέκα άνθρωποι» έχουν τραυματιστεί σοβαρά, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας του Μάνχαϊμ, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ο αριθμός των σοβαρά τραυματισμένων παιδιών, αλλά ούτε και η φύση των τραυμάτων τους.

Οι τραυματίες ήταν 43 παιδιά και ο οδηγός του λεωφορείου, καθώς και άλλοι ενήλικες που βρίσκονταν στο λεωφορείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάνχαϊμ, Κρίστοφ Κούνκελ.

Τρία ελικόπτερα και 10 ασθενοφόρα έσπευσαν στη σκηνή για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ το σημείο αποκλείστηκε για να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος.