Γερμανία: Η αστυνομία μηνύει βουλευτή για ρατσιστικό μήνυμα στο Twitter

Γερμανία: Η αστυνομία μηνύει βουλευτή για ρατσιστικό μήνυμα στο Twitter

Μήνυση πρόκειται να καταθέσει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η γερμανική αστυνομία κατά μιας βουλευτού της ακροδεξιάς, η οποία έγραψε την Πρωτοχρονιά ένα μήνυμα στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κατά των μουσουλμάνων προσφύγων, το οποίο εντέλει λογοκρίθηκε από το Twitter και το Facebook.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολωνίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η οποία αποτέλεσε τον στόχο του μηνύματος, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη βουλευτής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Μπέατριξ φον Στορτς μπορεί δυνάμει να κατηγορηθεί για “υποκίνηση μίσους”.

Στο αμφιλεγόμενο μήνυμά της στο Twitter και το Facebook την Πρωτοχρονιά η Γερμανίδα βουλευτής καταδίκαζε το γεγονός ότι η αστυνομία της Κολωνίας δημοσίευσε και στα αραβικά τα μηνύματά της για προσοχή και ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού κατά τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά.

“Τι στον διάβολο συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα; Γιατί η αστυνομία δημοσιεύει πλέον τα επίσημα μηνύματά της στα αραβικά;”, έλεγε στο μήνυμά της η Μπέατριξ φον Στορτς.

“Απευθύνεται με αυτό το μέσο στις ορδές των βαρβάρων, των μουσουλμάνων και των βιαστών ανδρών, προσπαθώντας να τους καλοπιάσει;” προσέθετε σε σαφή αναφορά της στις σεξουαλικές επιθέσεις που είχαν δεχθεί τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς του 2016 πολλές γυναίκες στην Κολωνία από νεαρούς μετανάστες.