Γεννηματά: Γιατί ζητώ εκλογές

Γεννηματά: Γιατί ζητώ εκλογές

«Oλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όλοι όσοι έχουν διαχειριστεί μνημόνια και έχουν αναλάβει δεσμεύσεις, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους την επόμενη μέρα των εκλογών για την έξοδο της χώρας από την κρίση». Αυτό σημείωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά εξηγώντας τι επιδιώκει με τη πρωτοβουλία της να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αναπτυξιακό ολιστικό μεταμνημονιακό σχέδιο της κυβέρνησης και να ζητήσει άμεσα εκλογές.

«Αυτό είναι και απαίτηση των πολιτών» είπε η κ. Γεννηματά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει συνάντηση που να μην μου πει κάποιος: μα είναι τόσο δύσκολο να συνεννοηθείτε στα βασικά θέματα; Και εδώ θέλω να κάνω μια διάκριση. Ουσιαστική. Η συνεννόηση στα μεγάλα εθνικά ζητήματα δεν σημαίνει πάντα κατ’ ανάγκη και κυβερνητικές συνεργασίες».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι στόχος της πρωτοβουλίας της είναι αφ’ ενός να ενημερωθεί το ελληνικό κοινοβούλιο και μέσω αυτού ο ελληνικός λαός για το τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, αφ’ ετέρου να ανοίξουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τα χαρτιά τους και να τοποθετηθούν γι αυτό που λέγεται «εθνική γραμμή».

«Βγήκα όμως για να χτυπήσω το καμπανάκι του κινδύνου. Τις επόμενες μέρες, τις επόμενες εβδομάδες κρίνεται το εάν η χώρα μας, η οικονομία και τελικά η κοινωνία, πορεύονται σε μια οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση» τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Τώρα και πριν υπάρξουν τετελεσμένα, θεωρώ ότι πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός και για το πώς, αλλά και για το ποιον εμπιστεύεται να είναι στο τιμόνι της χώρας και να τον οδηγήσει σε μια βιώσιμη έξοδο από την κρίση» τόνισε.

«Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και δύο χρόνια ζητά σχεδόν κάθε μέρα εκλογές και τώρα που κρίνεται το μέλλον της χώρας, απαντά ότι θα τα πούμε το Φθινόπωρο. Δηλαδή, στην πραγματικότητα αφήνει εν λευκώ τον κ. Τσίπρα να καθορίσει τις εξελίξεις και μάλιστα έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που έχουν αποδείξει ότι έχουν πλήρη αδυναμία διαπραγμάτευσης, έχουν παραδοθεί σε όλα τα αιτήματα των εταίρων και δανειστών» σχολίασε η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι χρειάζεται το συντομότερο δυνατό μια αξιόπιστη κυβέρνηση, επειδή αυτή τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης.

«Και ακριβώς αυτό φοβάμαι ότι θα αποτυπωθεί και στις όποιες νέες συμφωνίες κλείσει αυτή η κυβέρνηση. Χρειάζεται το συντομότερο δυνατό μια αξιόπιστη κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ένα εθνικό σχέδιο που θα έχει πραγματικά λαϊκή υποστήριξη για να υλοποιηθεί» υπογράμμισε.

Κατηγόρησε, τέλος, την κυβέρνηση και τη ΝΔ πως δηλητηριάζουν διαρκώς το δημόσιο λόγο, ενώ για το ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ανέφερε πως στα ζητήματα των ατομικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι καθιερωμένο οι βουλευτές να ψηφίζουν κατά συνείδηση.

«Εμείς ζητήσαμε πολύ συγκεκριμένες αλλαγές και βελτιώσεις. Φαίνεται ότι γίνονται δεκτές. Εφόσον είναι έτσι τα πράγματα και θα το δούμε αυτό πια αυτό στην ολομέλεια, κατευθυνόμαστε στο να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο» σημείωσε η κ. Γεννηματά.

ape-mpe