Γεννηματά: “Βυθίσατε την κοινωνία στα χρέη!”

Γεννηματά: “Βυθίσατε την κοινωνία στα χρέη!”

«Όλοι οι προϋπολογισμοί των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ήταν τραγικά αποτυχημένοι, η ακραία υπερφορολόγηση έχει εξαντλήσει την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών», τόνισε στην ομιλία της για τον προϋπολογισμό του 2018 η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και προέβλεψε ότι και αυτός θα πέσει έξω στις προβλέψεις του.

“Επαναλαμβάνετε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις αστοχίες των προηγούμενων ετών, προσέθεσε. Βυθίσατε την κοινωνία στα χρέη και για αυτό θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησής σας”, συνέχισε την επίθεση.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και την επιβολή νέων φόρων. Και όλα αυτά χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, υπογράμμισε.
Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε ότι έξοδος από την κρίση με φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.
Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε και στο ναυάγιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, αλλά και στα ληξιπρόθεσμα προς την εφορία και τα ταμεία που αυξάνονται εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών.
Ειδικά για τις επενδύσεις χρησιμοποίησε μια χαρακτηριστική έκφραση: Είναι αργά για δάκρυα Αλέξη!
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να νουθετείτε τις τράπεζες, έχετε την ευθύνη για τους πλειστηριασμούς» σημείωσε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό και τον προκάλεσε να ψηφίσει την πρόταση νόμου που κατέθεσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.
Σχετικά με την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης έφερε το παράδειγμα της… Φρειδερίκης. Μόνο επίδομα για άπορες κορασίδες δεν έχετε φέρει ακόμη, είπε χαρακτηριστικά.
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρθηκε και στις διαφορές της με τη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι η έξοδος από την κρίση δε μπορεί να δοθεί μέσα από συντηρητικές επιλογές.
Με αυτό το σκεπτικό μίλησε για κυβερνητική σταθερότητα και προοδευτική διακυβέρνηση μέσα από την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

protothema.gr