Γενέθλια με αλλαγή σήματος στη Νέα Δημοκρατία

Γενέθλια με αλλαγή σήματος στη Νέα Δημοκρατία

Η ΝΔ κλείνει 44 χρόνια ύπαρξης στον πολιτικό βίο της χώρας και ετοιμάζει αλλαγές, ανάμεσα σ αυτές και στο σήμα της.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γιορτάσει τα γενέθλια του με μια μεγάλη πολιτική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη, το απόγευμα της Πέμπτης, 4 Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση θα αναδειχθεί ιστορική συνέχεια των ιδεών με τις οποίες εμφορείται η παράταξη, ενώ, ταυτόχρονα, θα δοθεί το σύνθημα της ανανέωσης τόσο σε προγραμματικό λόγο όσο και σε πρόσωπα.

Το παρών στην εκδήλωση θα δώσουν  οι πρώην πρόεδροι του κόμματος και Πρωθυπουργοί, πρώην και νυν βουλευτές, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, πρώην υπουργοί, στελέχη και μέλη του «Συνδέσμου 74» που έχουν έχουν λάβει τις προσκλήσεις τους.

Η μεγάλη έκπληξη για όσους βρεθούν το  απόγευμα της Πέμπτης, στο Μουσείο Μπενάκη  θα είναι και η παρουσίαση του νέου σήματος του κόμματος.  Αν και από την Πειραιώς οι αλλαγές κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, σύμφωνα με  πληροφορίες, το νέο λογότυπο της ΝΔ θα ορίζει τον χώρο της παράταξης αλλά με έναν γραφιστικό τρόπο θα δείχνει ότι το κόμμα είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες ενώ θα επανέρθει και ο πυρσός.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το νέο σήμα θα μπορεί να διαφοροποιείται γραφιστικά αναλόγως της χρήσης του.

Αυτό, που επίσης δεν αποκαλύπτει κανείς και θα είναι στις εκπλήξεις της Πέμπτης, είναι η επαναφορά ή όχι του πυρσού. Το σήμα της Νέας Δημοκρατίας είχε αλλάξει ξανά το 2011, με πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά, ο πυρσός είχε βγει και είχε αντικατασταθεί με μια τεθλασμένη γραμμή προκαλώντας αντιδράσεις σε παραδοσιακούς οπαδούς και στελέχη.