Γαλλία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο παρανόμων πωλητών που διέθετε τόνους μινιατούρες στο σχήμα του Πύργου του Άιφελ

Γαλλία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο παρανόμων πωλητών που διέθετε τόνους μινιατούρες στο σχήμα του Πύργου του Άιφελ

Οι αστυνομικές αρχές του Παρισιού κατέσχεσαν χιλιάδες… Πύργους του Άιφελ, μινιατούρες συνολικού βάρους 20 τόνων και εξάρθρωσαν ένα δίκτυο παράνομων, πλανόδιων πωλητών αναμνηστικών, επικεφαλής του οποίου ήταν τρεις Κινέζοι χονδρέμποροι.

Συνολικά συνελήφθησαν εννέα πρόσωπα: εκτός από τους τρεις Κινέζους, που διατηρούσαν καταστήματα στο Παρίσι και την Ομπερβιγιέρ, τέθηκαν υπό κράτηση τέσσερις “μεσάζοντες” και δύο πλανόδιοι πωλητές “αφρικανικής καταγωγής”.

Στις έρευνες που έγιναν σε τρία καταστήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.000 κιβώτια που περιείχαν 20 τόνους μινιατούρες.

Εδώ και αρκετά χρόνια η αστυνομία του Παρισιού προσπαθεί να σταματήσει τους πλανόδιους που κυκλοφορούν κοντά στα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και πωλούν παράνομα διάφορα αναμνηστικά στους τουρίστες. Τον Ιούλιο του 2013 είχαν κατασχεθεί και πάλι Πύργοι του Άιφελ, βάρους 60 τόνων, στο πλαίσιο της εξάρθρωσης ενός άλλου δικτύου.

Τα μικρά αυτά σουβενίρ πωλούνται κατά πεντάδες στην τιμή του ενός ευρώ και σε μέρη όπως το Μουσείο του Λ0ύβρου, έξω από τον Πύργο του Άιφελ συνήθως από Αφρικανούς μετανάστες που παίζουν το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού με τους αστυνομικούς.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, afp.fr