Γίνεται F1 χωρίς Ferrari; Το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό μετά τη δήλωση Μαρκιόνε! (Video)

Γίνεται F1 χωρίς Ferrari; Το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό μετά τη δήλωση Μαρκιόνε! (Video)

Θα δούμε F1 χωρίς Ferrari; Το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό αν δεν τα βρούνε η ιστορική ομάδα με τη Liberty Media. «Παίζουν με τη φωτιά» τα νέα αφεντικά της Formula 1 λέει ο Πρόεδρος της Ferrari.

Ο Πρόεδρος του ιταλικού ομίλου προειδοποίησε την ηγεσία της Liberty Media ότι παίζει με τη φωτιά αν θεωρεί ότι η απειλή περί αποχώρησης από τους αγώνες είναι μπλόφα.
Οι νέοι ιδιοκτήτες παρουσίασαν τον Οκτώβριο τα σχέδιά τους για τους κανόνες μηχανικής, που θα διέπουν τις ομάδες από το 2021 ξεσηκώνοντας έντονες αντιδράσεις τόσο από τη Ferrari όσο κι από την Mercedes.

«Αυτή η εταιρία έχει μία ιστορία 70 ετών και συνέβαλε στην δημιουργία της Formula 1 ως άθλημα. To DNA της έχει τροποποιηθεί από τη Formula 1. Δεν μπορούμε τώρα να δημιουργήσουμε μία Formula 1 , που δεν αναγνωρίζει την ουσία και το DNA αυτής της εταιρίας. Αν συμβεί τότε η Ferrari θα φύγει. Δεν μπορεί να μολύνει τον εαυτό της. Η Ferrari θα συρρικνωθεί σε κάτι άλλο κι αυτό δεν μπορεί να είναι πιθανό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, Πρόεδρος της Ferrari.

Όπως επεσήμανε ο Σέρτζιο Μαρκιόνε δεν σκοπεύει να μετατρέψει τα αυτοκίνητά όπως αυτά των αγώνων Nascar, χαρακτηρίζοντάς τα «πανομοιότυπα και με φτηνές μηχανές».

Μάθε πότε θα δεις το νέο μονοθέσιο της Ferrari

Φέτος η Ferrari έχασε στο παρατρίχα το πρωτάθλημα που είναι ο βασικός της στόχος. Αν και η ιστορική ιταλική φίρμα τερμάτισε στη δεύτερη θέση, σαφώς βελτιωμένη από πέρσι, οι υπεύθυνοι της δεν έμειναν ικανοποιημένοι και δηλώνουν ότι του χρόνου, στόχος της Ferrari είναι να δείξει πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο και επιτέλους, να φθάσει στην κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου στο πρωτάθλημα της F1.

Αυτά ειπώθηκαν στο στοMaranello το ετήσιο δείπνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων, παρουσία του προέδρου SergioMarchionne, του επικεφαλής της ομάδας F1 και όλων των στελεχών. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο ισχυρός άνδρας της Ferrari απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το μονοθέσιο του 2018 θα παρουσιαστεί επίσημα στις 22 Φεβρουαρίου, τέσσερις μόλις ημέρες πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης.

«Το 2018 περιμένω περισσότερα από την ομάδα. Το νέο μας μονοθέσιο θα το δείτε στις 22 Φεβρουαρίου και αμέσως μετά θα πάει στη Βαρκελώνη. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα πήραν λάθος δρόμο. Από τα λάθη όμως μαθαίνεις και εμείς κοιτάζουμε μπροστά», τόνισε αρχικά ο Marchionne.

Στη συνέχεια έκανε δηλώσεις για τους οδηγούς. «O Sebastian είναι συναισθηματικός, αλλά είναι ένα άτομο που μελετά πολύ. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα επαναληφθούν φαινόμενα όπως στο Μπακού. Στον Kimi από την άλλη, πρέπει να βρούμε το κουμπί με το οποίο λειτουργεί. Πρέπει να είναι πάντα ο γνωστός Kimi και όχι αραιά και που. Δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι κάποτε ήταν δυνατός. Παραμένει ακόμη. Η επόμενη μέρα θα φέρει στην ομάδα κάποιον νεότερο. Πρέπει να βρούμε χώρο για τον Giovinazzi γιατί το δικαιούται και να δούμε πως θα πάει ο Leclerc».