Β. Λεβέντης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πίστευε ποτέ στην έννοια της πατρίδας»

Β. Λεβέντης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πίστευε ποτέ στην έννοια της πατρίδας»

Οξύτατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης αλλά και κατά των Σκοπίων, με φόντο τις εξελίξεις στο ονοματολογικό εξαπέλυσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Η αλήθεια είναι ότι οι Σκοπιανοί θα έκαναν τα πάντα για να πάρουν τον όρο Μακεδονία και η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα γιατί υπάρχει το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ που η Γεννηματά έχει πει ότι αν φύγουν τα αλυτρωτικά θα ψηφίσει», δήλωσε ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6 FM».

Και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πίστευε ποτέ στην έννοια της πατρίδας. Όλοι αυτοί οι γέροι του Συνασπισμού όπως ο Παπαδημούλης και ο Κουβέλης δεν ήταν κατηγορηματικοί ότι δεν δίνουμε τα σύνορα, ότι λίγη σημασία έχουν τα σύνορα, ότι πρέπει οι λαοί να ενωθούν».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, λέγοντας «να δεσμευτούμε για τη θέση πριν να υπάρξει συμφωνία».

«Ο Τσίπρας βγάζει τους βουλευτές του στα κανάλια με 5-6 επιχειρήματα γελοία και τους κινδύνους δεν τους εξετάζουν», πρόσθεσε ο ίδιος σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να είμαι ήσυχος όταν το 80-90% της κοινής γνώμης αντιτίθεται».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε ακατανόητη την πίεση των ΗΠΑ αποκαλύπτοντας ότι «σταμάτησε ο πρέσβης των ΗΠΑ να μου μιλάει ενώ ερχόταν 5-6 φορές στο γραφείο του και ήταν μειλίχιος επειδή είπα όχι στην προδοσία».