Β. Κορέα: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε Κινέζους τουρίστες – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Β. Κορέα: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε Κινέζους τουρίστες – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Δεκάδες Κινέζοι τουρίστες επέβαιναν σε λεωφορείο που ενεπλάκη σε τροχαίο στη Βόρεια Κορέα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι, όπως γνωστοποίησε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς να δώσει σαφή απολογισμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Κίνας, Κινέζοι διπλωμάτες μετέβησαν εσπευσμένα στην περιοχή, στην επαρχία Βόρεια Χουάνγκχε, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα το απόγευμα της Κυριακής.

Τα αγγλόφωνο δίκτυο της κινεζικής δημόσιας τηλεόρασης ανέφερε νωρίτερα μέσω twitter  ότι λεωφορείο έπεσε από γέφυρα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι, αλλά διέγραψε κατόπιν το μήνυμα από τη ροή αναρτήσεών του. Η επαρχία όπου έγινε το τροχαίο γειτονεύει με τη Νότια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα είναι δημοφιλής, μολονότι ασυνήθιστος, τουριστικός προορισμός για πολλούς Κινέζους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του νοτιοκορεατικού Korea Maritime Institute, ο τουρισμός εισφέρει έσοδα 44 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το 80% των τουριστών στη Βόρεια Κορέα είναι Κινέζοι.

Η Κίνα είχε ανακοινώσει ότι 237.000 πολίτες της επισκέφθηκαν τη Βόρεια Κορέα το 2012, αλλά σταμάτησε να δίνει στη δημοσιότητα σχετικές στατιστικές το 2013.

naftemporiki