Β. Κικίλιας: Τσίπρας και Καμμένος φέρουν την ευθύνη για την επιζήμια συμφωνία

Β. Κικίλιας: Τσίπρας και Καμμένος φέρουν την ευθύνη για την επιζήμια συμφωνία

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με τα Σκόπια στο ονοματολογικό άσκησε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την Ελλάδα, γιατί ο Πρωθυπουργός αγνοεί τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και αρνείται να περάσει μια τόσο σημαντική συμφωνία από το ελληνικό Κοινοβούλιο, την ίδια στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος του διαφωνεί με τη συμφωνία αυτή», δήλωσε ο κ. Κικίλιας στο κανάλι «Ε».

Ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αρνείται να φέρει τη συμφωνία προς συζήτηση και κύρωση στη Βουλή, ενώ στο πλαίσιο αυτό διερωτήθηκε: «Ποιος είναι αυτός ο πολιτικός που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά κόντρα στη θέληση του ελληνικού λαού και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Κοινοβουλίου;».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. χαρακτήρισε «πάρα πολύ κακή» τη συμφωνία, αφού όπως είπε «δίνει το όνομα ‘Βόρεια Μακεδονία’ στη γείτονα χώρα, ονομάζει τους πολίτες της ‘Μακεδόνες’, τη γλώσσα τους ‘μακεδονική’, παραχαράσσοντας την Ιστορία, και δημιουργεί προσδοκίες αλυτρωτισμού».

Υποστήριξε ακόμη πως «οι κ. Τσίπρας και Καμμένος, μαζί με τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, φέρουν ακέραια την ευθύνη για την παραχάραξη της Ιστορίας μας και για μια συμφωνία που γίνεται ερήμην του ελληνικού λαού και του Κοινοβουλίου και είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα».

Ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. είπε πως «και ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς έκαναν στις περιόδους που κυβέρνησαν, αυτό που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον προκειμένου να υπερασπιστούν τη χώρα μας» συμπληρώνοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει όλα αυτά που μπορεί από την πλευρά του, ώστε να έρθει το θέμα στο Κοινοβούλιο».

«Η Νέα Δημοκρατία θα πράξει αυτό που επιβάλλει η συνείδηση του κόμματος, με ευθύνη, πατριωτισμό, ρεαλισμό» διαβεβαίωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ