Β. Κικίλιας: «Πλησιάζει το τέλος του εφιάλτη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

Β. Κικίλιας: «Πλησιάζει το τέλος του εφιάλτη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

Τη βεβαιότητα πως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα είναι ο τελευταίος εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως όλοι καταλαβαίνουν ότι πλησιάζει η ώρα του τέλους αυτού του εφιάλτη που ζούμε 3,5 χρόνια με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως οι Έλληνες ζουν την υπερφορολόγηση, την κοροϊδία σε σχέση με αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά αυτή η κυβέρνηση και την τραγικότητα της ανικανότητάς τους στη διοίκηση και πως η ψήφος και η αποδοκιμασία για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είναι σχεδόν καθολική.

«Ο κ. Ρέκλινγκ επανέλαβε ότι το 2015 ανακόπηκε η πορεία της χώρας προς την έξοδο από τα μνημόνια και οι μεταρρυθμίσεις, κάτι που κόστισε στην Ελλάδα από 86 έως 200 δισ. ευρώ. Αυτό εξηγεί το γιατί υπερφορολογούνται οι πολίτες που πληρώνουν το μάρμαρο, γιατί έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, γιατί έρχεται πάλι ο ΕΝΦΙΑ που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε» είπε ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας πως την τελευταία χρονιά, φάνηκε η ανικανότητα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πολύ βασικά. «Είχαμε 24 πνιγμένους συμπολίτες μας στην Μάνδρα το χειμώνα, 96 νεκρούς στην τραγική πυρκαγιά στο Μάτι το καλοκαίρι και 11 νεκρούς από τον ιό του δυτικού Νείλου» και όλα αυτά δείχνουν την ανεπάρκεια, την διοικητική και διαχειριστική δυσχέρεια, την μη ανάληψη των ευθυνών και μια προσπάθεια επικοινωνιακής συγκάλυψης της ανικανότητας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δε μπορεί με το σόου της Ιθάκης ή με δευτερεύοντα θέματα όπως το ποιος θα γίνει γραμματέας στον ΣΥΡΙΖΑ, να τα καλύψουν όλα αυτά. Αυτά δεν ενδιαφέρουν την ελληνική κοινωνία. Αυτό που διαπιστώνει η ελληνική κοινωνία είναι ότι ενώ ήξεραν από τις 21:30 στην κυβέρνηση πως υπάρχουν νεκροί στο Μάτι, έστησαν ένα επικοινωνιακό σόου για τον κ. Τσίπρα και μιλούσαν για τον καιρό της επόμενης ημέρας. Ποτέ, καμία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, δεν ολιγώρησε τόσο τραγικά για τόσο σημαντικά θέματα».

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται από την κυβέρνηση στους κκ Γεωργιάδη και Βορίδη, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι βουλευτές, στελέχη της ΝΔ και δεν επιτρέπει σε κανένα να μιλάει έτσι. «Η ΝΔ έχει επιδείξει εγκράτεια στον διχαστικό λόγο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και την ελληνική κοινωνία. Η επιθετική ρητορική και οι προσβολές στους πολιτικούς μας αντιπάλους είναι μακριά από τη νοοτροπία μας. Η επόμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα λειτουργήσει εκδικητικά. Δεν θα επιδείξει όμως λήθη στα λάθη, στις πολιτικές αβλεψίες και στις ενδεχόμενες ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.